in

Krivotvorio isprave da bi se upisao za novi mandat kao predsjednik udruge

Slatka-Tajna.Eu

Zagrebačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu prijavila 58-godišnjaka osumnjičenog da je krivotvorenjem isprava s neodržane izborne skupštine udruge kojoj je bio predsjednik doveo u zabludu Gradski ured kako bi ishodovao novi mandat, priopćeno je u subotu.

Nad 58-godišnjakom je policija provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kaznena djela ‘Krivotvorenje isprave’ i ‘Ovjeravanje neistinitog sadržaja’, priopćila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Utvrđeno je da je osumnjičeni 58-godišnjeg, kao bivši predsjednik udruge sa sjedištem u Zagrebu. u Ilici, kojemu je mandat istekao u siječnju 2019., znajući da u veljači 2019. godine nije održana izborna skupština spomenute udruge, pribavio krivotvoreni zapisnik izborne skupštine.

U krivotvorenom zapisniku su lažno navedeni podaci o održavanju skupštine i sudionicima, te da su sudionici jednoglasno njega izabrali kao predsjednika udruge. Na tom su zapisniku krivotvoreni potpisi ovjerovitelja i zapisničarke.

Cilj krivotvorenja je bio da si 58-godišnjak omogući obavljanje funkcije predsjednika za sljedećih pet godina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Potom je, navodi policija, osumnjičenik zapisnik s lažno navedenim činjenicama, kao pravi predao dugoj osobi koja ga je dostavila nadležnom Gradskom tijelu. Na taj je način doveo u zabludu nadležni Gradski ured koji je temeljem krivotvorenog zapisnika u lipnju 2019. godine donio rješenje kojim se odobrio upis promjene osoba ovlaštenih za zastupanje udruge, odnosno upis osumnjičenog kao predsjednika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navodi se u priopćenju PUZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Priznajem, pogriješio sam kod Denvera i Jokića

NAREĐENO JOJ STROGO MIROVANJE! Megan Markl otkazala sve obaveze zbog problema u trudnoći!