in

Kako provjeriti da li je meso svježe ili pokvarno

Slatka-Tajna.Eu

Prije nego što odlučite da u prodavnice stavite meso u korpu, potrebno vam je svega pet sekundi da provjerite njegovu svježinu.

Poznato je da meso u prodavnice stiže u raznim oblicima i da često ni ne znamo koliko dugo stoji tamo, kako biste prepoznali da li je svježe i kvalitetno primenite ovaj trik.

Prema riječima Elizabete Rosicki iz Njemačkog poljoprivrednog centra, kvalitetno meso mora da sadrži ultramišićnu mast,  a to možete prepoznati na mesu po bijelim prugama, koje liče na vene, odnosno meso izgleda prošarano, prenose novosti.rs.

Kada kupujete meso u pakovanju, obavezno morate da pazite da u njemu nema vode, jer ukoliko leži u krvavoj vodi, znači da je staro.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Boja mesa

Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina bi morala da bude svijetla, a ne bijela, baš kao i pileće meso, dok govedina treba da bude srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina bi trebala da bude svijetlo ružičasta.

Čvrstoća mesa

Ako ga pritisnete prstom, ono mora da se brzo vrati u svoje originalno stanje i ne smije da ostane nikakvo udubljenje, dok površina mesa mora da bllista.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Golfom “krivudao” po cesti, pa završio u bašti kuće kod Semizovca

Mega preko Partizana do istorijskog finala