in

BARAŽ U “ZVEZDAMA GRANDA”: Ljubomora Đorđa Davida nije naštetila Isaku Šabanoviću

Slatka-Tajna.Eu

Isak Šabanović, mladić koji je izazvao ogromnu pažnju u regionu svojim briljantnim nastupima u Zvezdama Granda, u sedmi krug takmičenja koje traje već dvije sezone, plasirao se kroz baraž, a ta činjenica je sve iznenadila, pogotovo reakcije člana žirija Đorđa Davida koji je uzrok svemu.

Bez energije

– Isače, mene će razapeti zbog ovoga, ali ovo ne smiješ svom mentoru da uradiš. Nestalo ti je vazduha, blijed si bio u nastupu. Jedan nastup te je povukao na pogrešnu stranu, umesto da se okreneš takmičenju i svom mentoru Aleksandru Miliću Miliju – rekao je Đorđe, koji jedini nije dao glas Isaku, pa je on morao u baraž.

Roker, pjevač i glumac dodao je kako mu je jako zamjetala činjenica da je mladić iz Bijelog Polja počeo snimati raznorazne reklame tvrdeći da je to razlog njegovog slabijeg nastupa u Zvezdama Granda. Reklame koje Đorđe David za svu svoju dugogodišnju karijeru nikada nije snimao.

Uz sve izrečeno, te uz dužno poštovanje prema Đorđu Davidu, čini se da se u riječima ovog u javnosti prilično nepoznatog umjetnika, glumca i pjevača, sve dok nije postao dio žirija Zvezdi Granda, prije svega mogla osjetiti ljubomora spram sada već priličnim uspjesima na ali i izvan scene mladog Bijelopoljca.

Uz ovo Davidovu opasku, Marija Šerifović je dodala da je nastupio bez energije.

Međutim, „stari vuk“ Dragan Stojković Bosanac bio je potpuno drugačijeg mišljenja.

-Zvezde Granda treba da budu zahvalne jer si se pojavio ove godine u ovom takmičenju – kazao je Bosanac odlučno odbivši bilo kakve tvrdnje o Isakovom lošem pjevanju

-Ti si već zvijezda, i to prava zvijezda, rekao je Bosanac.

-Uvijek imam tremu pred žirijem, pa je u tom smjeru bio i nastup u baražu, ali moram priznati manje nego u regularnom pojavljivanju – kaže Isak.

Ono što su primjetili je bio manjak energije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Da, u pravu su bili jer se to u mom glasu i osjetilo. Sve ono što se događalo predhodnih mjeseci –pažnja javnosti, snimanja intervjua, nastupi uzeli su „danak“ tako da niesam dao ni trećinu sebe i pored truda koji sam ulagao. Osim toga sasvim druge pjesme su bile u opticaju i u poslednjih nekoliko dana smo promijenili repertoar za takmičenje, tako da je vjerovatno i to doprinijelo da se dogodi baraž – priča Isak i govori o popularnosti.

Mjesecima hara

-Popularnost prija ali je i naporna. Neobjašnjiv je taj osjećaj. Još uvijek se privikavam na sve to i trudim se da ostanem prizeman – kaže Isak.

A na tvrdnje Bosanca koji je rekao da je potreban takmičenju, te da već mjesecima „hara“, kazao je:

-Naravno da mi imponuju komentari i Bosanca i ostalih članova žirija. To su ljudi koji iza sebe imaju velike karijere i sa velikim pravom mogu da upućuju i pohvale i savjete ali i konstruktivne kritike. Uvažavam ih i veoma cijenim – kaže Isak Šabanović.

Nisam u takmičarskom fazonu

Šabanović govori o tome očekuje li finale.

-Nikada nisam bio u takmičarskom fazonu, pa ni sada kada sam u ovoj priči u Zvezdama Granda. Koliko daleko dođem došao sam – i to je sve. Vidjećemo šta će dalje biti, jer u ovim posljednjim krugovima takmičenja „isplivali“ su brutalni pjevači i svi zaslužuju da budu u finalu.

Piše: N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

VELID HANDŽIĆ DOBIO SVIH ŠEST GLASOVA: Viki je vrištala zbog Šona Pena iz Kaknja

“Ne znam da li ću se vratiti”