in

Španjolska želi cijepiti mlade između 12 i 17 godina prije početka školske godine

Slatka-Tajna.Eu

Španjolska vlada danas je objavila da želi cijepiti učenike od 12 do 17 godina protiv Covida-19 prije početka školske godine u rujnu.

– Želimo predložiti Povjerenstvu za javno zdravstvo, koje potvrđuje odluke u vezi zdravlja, da počnemo cijepiti adolescente od 12 do 17 godina prije početka školske godine, oko dva tjedna ranije, rekla je ministrica zdravstva Carolina Darias na španjolskoj državnoj televiziji.

Europska agencija za lijekove (EMA) odobrila je krajem svibnja upotrebu cjepiva Pfizer/BioNTech za djecu do 12 do 15 godina i to cjepivo je tako postalo prvo odobreno za adolescente u 27 članica Europske unije.

Među drugim velikim zemljama EU, Francuska je u srijedu najavila da se mladi između 12 i 18 godina mogu cijepiti od 15. lipnja, Italija je jučer otvorila cijepljenje protiv Covida za sve dobne skupine od 12 godina, dok je Njemačka najavila da namjerava 7. lipnja pokrenuti cijepljene za starije od 12 godina.

Španjolska, jedna od najpogođenijih europskih zemalja s oko 80.000 umrlih, predviđa cijepiti 70 posto stanovništva do kraja kolovoza.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do sada je ta zemlja s blizu 47 milijuna stanovnika u potpunosti cijepila 21 posto stanovništva ili blizu 10 milijuna ljudi, a oko 39,5 posto primilo najmanje jednu dozu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Broj klubova u francuskoj Ligi 1 smanjuje se na 18

Shakira o borbi s depresijom: Bilo je teško, djeca me nisu mogla gledati