in

Prirodna kozmetika Gloria halal certificirana

Slatka-Tajna.Eu

Uspješnu implementaciju zahtjeva halal standarda okončala je kompanija Gala Group doo Mostar koja proizvodi kozmetički brend Gloria. Riječ je o kompaniji koja se od 2014. godine bavi proizvodnjom eteričnih ulja i prirodne kozmetike vrhunske kvalitete.

Procesom halal certificiranja obuhvaćno je 35 halal proizvoda iz kategorije kozmetički proizvodi i sredstva za ličnu higijenu (proizvodi za lice, tijelo, ruke, kosu, bebe, mušku i žensku njegu, i dr.).

„Halal certificiranje kozmetičkih proizvoda u svijetu već odavno je trend u međunarodnoj halal industriji. Evidentno je da su takvi proizvodi primjetni i dostupni na našem tržištu. Raduje nas da se i domaće kompanije odlučuju za implementaciju zahtjeva halala kako bi ispunili zahtjeve potrošača na domaćem i svjetskom tržištu koji zahtijevaju da proizvod bude halal,“ rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.

Iz kompanije Gala Group, kažu da je implementacija zahtijeva Halal standarda bila od velike važnosti za njihov brend i buduće planove vezane za plasiranje proizvoda na nova tržišta.

“Visoki higijenski standardi i pažljivo izabrane visokokvalitetne sirovine koje ne sadrže alkohol, nedozvoljene elemente i sastojke životinjskog porijekla, a koje se nalaze u našim proizvodima zadovoljile su zahtjeve Halal standarda zbog čega smo jako ponosni“ izjavili su iz kompanije Gala Group.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuLista halal certificiranih proizvoda kompanije Gala Group dostupni su na stranici Agencije www.halal.ba i aplikaciji za mobilne uređaje Halal bazar.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NISU MOGLI DA SE OBUZDAJU: Milijana i Ivan kao tinejdžeri

ŠEST PUTA SE PRIJAVLJIVAO NA “ZVEZDE GRANDA”: Slobodan Đurković nije odustajao iako se otac protivio njegovoj že