in

Posljednja izjava Fadila Novalića izazvala haos na mrežama

Slatka-Tajna.Eu

Fadil Novalić, federalni premijer, boravio je danas u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu. Tom prilikom posjetio je i Kliničku bolnicu Zenica gdje je dao izjavu koja je, blago rečeno, izazvala žestoku rekaciju na društvenim mrežama.

Novalić je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavci vakcina protiv korona virusa.

“Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael…”, naveo je Fadil Novalić.

Posljednja izjava Fadila Novalića

Dodao je kako su u toj “svjetskoj igri vakcina“, najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje ‘trećeg svijeta’”.

Izjava da nismo “željela potrčati” u nabavci vakcina nije “dobro sjela” korisnicima društvenih mreža. Neki u svojim komentarima nisu imali nimalo milosti prema prvom čovjeku Federacije.

 

Podsjećamo, ovo nije prvi gaf federalnog premijera. Javnost ga je kritikovala zbog mnogih izjava poput ”mnogo je važnije šta jedeš nego čime jedeš” uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama. Kao i da “poslije sutra, dolazi prekosutra”. Također, jednom je konstatovao kako smo “mnogo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način”. Posljednja izjava je samo jedna u nizu bisera premijera Federacije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ovo je gem zbog kog je uhapšena Ruskinja u Parizu

LJETO, GDJE SI?: Lidija Bačić jedva čeka