in

Održana 30. godišnja skupština Saveza bh. udruženja u Švedskoj

Slatka-Tajna.Eu

Trideseta godišnja skupština Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj održana je 29. maja 2021. godine putem videolinka (on-line).

Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj trenutno ima preko 7.000 registriranih članova koji su organizaciono povezani kroz tri regionalne organizacije i u 40 bh. udruženja.

Na početku ove jubilarne skupštine Saveza bh. udruženja u Švedskoj, skupu su se obratili predsjenik Saveza Kenan Jašarspahić, Elvira Dilberović ambasadorica Bosne i Hercegovine u Stockholmu i Hasan Šehovića, predsjednika Svjetskog saveza dijaspore.

Kratko predavanje linkom imali su i Mujesira Kostović i Mujo Halilović, koji je govorio na temu: „Život između dvije kulture“ Mujo Halilović gdje se u svom predavanju osvrnuo na historijski razvoj društva, od robovlasničkog, feudalnog, srednjovjekovnog do modernog industrijskog kapitalističkog društva, kojeg mnogi zovu i informativno ili društvo nauke. „Živjeti u multietničkom društvu nije jednostavno, ali svi bh. građani imaju prednost jer dolaze iz mjesta gdje se već živilo u višenacionalnoj sredini“ – istakao je Halilović.

U radnom dijelu skupština je izabrala radno predsjedništvo: Sadeta Murić (predsjednik), Amir Islamović, Nedžad Mulazimović, Samija Borovac i Edvin Budimović, izvršena je i dopuna članova i zamjenika članova Glavnog odbora Saveza bh. udruženja u Švedskoj, a za predsjednika je ponovo izabran dosadašnji predsjednik Kenan Jašarspahić, koji je inače iz bh. udruženja BKF „Sarajevo“ Malmö. Nakon 30. godišnje skupštine Saveza bh. udruženja u Švedskoj održane su i konstituirajuće sjednice novoformiranih i dopunjenih organa: Glavnog odbora i drugih radnih tijela skupštine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prilog: fotografija sa link-prenosa 30. godišnje skupštine Saveza bh. udruženja u Švedskoj – autor Fikret Tufek

Izvor: bhsavez.org


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TREBAJU MI PARE: Janu niko nije zvao u inostranstvo da nastupa

Slatki užitak: Osvježavajuće pločice od jogurta