in

Hrvatske donacije cjepiva susjednim zemljama

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je u petak da je počela isporuka donacije od 50 tisuća doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 susjednim zemljama – Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Kosovo. Donacija će se isporučivati četiri dana, do 7. lipnja, a ukupno sadrži 50.000 doza cjepiva, od čega je 30.000 doza namijenjeno za BIH. 

Po deset tisuća doza cjepiva Hrvatska šalje Crnoj Gori i Republici Kosovu. Od 30 000 doza AstraZenecina cjepiva koje se šalje u BiH, 15.000 doza namijenjeno je za Univerzitetsku Kliničku bolnicu u Mostaru, a ostalih 15.000 doza za odgovarajuće zdravstvene ustanove u BIH.

Ministarstvo zdravstva navodi da primatelj ne snosi nikakve troškove vezane uz isporuke te da su financijska sredstva osigurana su u Državnom proračunu RH za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2021.

O donaciji cjepiva protiv bolesti COVID-19 odlučila je prije mjesec dana Vlada RH u Odluci o upućivanju humanitarne pomoći BIH, Crnoj Gori i Republici Kosovu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zvezda planira selidbu: “Uradićemo isto kao Real”

ŠOKANTNO IZDANJE: Damiano David osvanuo potpuno nag!