in

Startup studio Bihać i Grad Bihać otvaraju nove prilike za mlade u USK

Slatka-Tajna.Eu

Takmičenje „#startupuj – prijavi svoju biznis ideju“ je nova prilika za mlade sa područja Unsko-sanskog kantona koji se žele baviti preduzetništvom, ali nemaju prethodno znanje i iskustvo, a koje organiziraju Startup studio Bihać i Grad Bihać, povodom godišnjice otvaranja Startup studija Bihać.

Takmičenju će prethoditi niz edukacija i radionica sa stručnjakinjama i stručnjacima iz oblasti preduzetništva, kao i inspirativnih druženja sa drugim mladim preduzetnicama i preduzetnicima. Cjelokupan sadržaj takmičenja za učesnice i učesnike je besplatan. Na samom kraju učesnici će svoju ideju predstaviti nezavisnoj komisiji koja će tri najbolje ideje novčano nagraditi.

Takmičenje je otvoreno za sve mlade od 18 do 35 godina sa područja Unsko–sanskog kantona koji imaju biznis ideju, ali nemaju registrovan biznis, a žele naučiti više o važnim temama iz oblasti preduzetništva te praktično unaprijediti svoju ideju i naučiti kako je kvalitetno predstaviti.
Ideju je moguće prijaviti samostalno ili u timu do tri osobe.

“Grad Bihać opredijeljen je da stvara uvjete za razvoj poduzetništva i poduzetničkog duha kod mladih ljudi. Na tom planu, u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, podržavamo različite programe podrške omladinskog poduzetništva koji se razviju kroz Startup studio Bihać. Pored inicijalne novčane podrške, izuzetno je važno da mladi ljudi kroz ovakve programe imaju priliku da učestvuju na različitim edukativnim radionicama, da ostvare mentorsku podršku stručnjaka iz različitih oblasti, razgovaraju sa uspješnim poduzetnicima te na koncu i mogućnost da dobiju sredstva za realizaciju svoje biznis ideje u vidu partnerskog ulaganja”, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Grada Bihaća.

Prije samog takmičenja učesnice i učesnici će prisustvovati seriji predavanja i radionica na kojima će na primjeru vlastite ideje više učiti o važnim preduzetničkim temama kao što su razvoj prvog prototipa, kako da napišu biznis plan i odrede svoju marketing strategiju, zatim kako da naprave finansijske projekcije i naposljetku sve što je potrebno da pripreme kvalitetan pitch.

Nakon praktičnog, teorijskog dijela i inspirativnih druženja, učesnici će imati pitch odnosno predstavit će svoje ideje onako kako bi to učinili i pred potencijalnim investitorima, a tri najbolje ideje će biti novčano nagrađene i to sa 800 KM, 500 KM i 300 KM.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Startup studio program je opredjeljen da pomaže zajednici preduzetnika. Smatramo da su mladi važni članovi preduzetničke zajednice i drago nam je da je Grad Bihać ovo prepoznao i podržao. Ovo je prilika za mlade da razvijaju svoje poslovne ideje koje su u ranoj ili početnoj fazi razvoja. Pored toga mladima koji se planiraju prijaviti želim poručiti da smo osim nagrada osigurali dodatne resurse za one najpoduzetnije kako bi podržali njihov poduzetnički put do uspostavljanja uspješnog biznisa”, Dženan Šarić, direktor Startup studio programa.

Pored novčanih nagrada, ukoliko neka od ideja bude imala ekonomski potencijal, otvorena je prilika za dodatnu podršku Startup studija u vidu partnerskog ulaganja kapitala do 40.000 KM, kao i mentorsku podršku za razvoj biznisa!

Prijave su otvorene do 13. juna 2021. godine (23:59 sati), a svi zainteresirani prijavnu formu mogu pronaći u lonac.pro zajednici na linku

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Cessna prisilno sletjela kod Poreča, pilot prošao bez ozljeda

KOREKCIJA BORA SMIJALICA TRAJE DVIJE GODINE: Tamara Milutinović pokazala novo lice