in

Sport se vraća u dvorane

Slatka-Tajna.Eu

Epidemija korona virusa polako jenjava, sportisti se vraćaju na terene, a publika ponovo može da uživa na tribinama velikih takmičenja. Prvo kolo karate lige Zeničko – dobojskog kantona okupilo je 31 ekipu iz deset klubova, a vještine na strunjačama je pokazalo čak 320 takmičara.

Događaj je organizovao zenički Karate klub Perfekt, a podršku im je pružila kompanija Mozzart.

“Izuzetno je bilo izazovano organizovati ovaj događaj, posebno tokom epidemije, ali i zbog troškova. Ne bismo uspjeli bez kompanije Mozzart koja je bila najveći donator. Od srca se zahvaljujemo što su nam pomogli i što vjeruju u nas. Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više”, kaže Nermin Bošnjak, predsjednik Karate kluba Perfekt, Zenica.

Učesnici svih uzrasta su se takmičili u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Koliko su bili uspješni, svjedoči činjenica da su osvojili više od 450 medalja i 450 diploma. Najbrojnije ekipe iz klubova Leopard i Mersad Kurtalić iz Zavidovića, te Internacional iz Zenice, nagrađeni su zlatnim peharom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ista nagrada, ali i zlatna medalja za ostvarene rezultate na Državnom prvenstvu BiH pripala je Selveru Kelešturi. Zlatne pehare za najredovnije i najtrofejnije takmičare dobilo je deset članova KK Perfekt.

Karatisti se već pripremaju za drugo kolo ZDK lige, koje će na jesen biti organizovano u Tešnju, ali i brojna druga takmičenja.

Kompanija Mozzart dobila je zahvalnicu za pomoć u organizaciji ovog događaja.

“Drago nam je što nas je organizator ovog takmičenja prepoznao kao najvećeg partnera. Posebno smo srećni što se sport vraća u dvorane i na terene i što su, uz našu pomoć, uspjeli da organizuju takmičenje uprkos svim izazovima”, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sezonski radnici i u pandemiji u potrazi za poslom izvan BiH

POMIRILA SE SA BIZNISMENOM? Iva ponovo pala na bogatog “Đetića”