in

KOMŠIĆ UOČI SUSRETA S ĐUKANOVIĆEM: ‘Važno je da gradimo jake partnerske odnose s članicama NATO-a’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/komsic_sb.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/komsic_sb.jpg”,”caption”:”u017deljko Komu0161iu0107 (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”beb7b0″}]

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u najavi posjete Crnoj Gori kaže za Klix.ba kako je važno da naša zemlja gradi jake partnerske odnose s članicama NATO-a.

Komšić će danas, zajedno sa Šefikom Džaferovićem, otputovati u Podgoricu, a večeras je planirana večera koju organizira predsjednik Milo Đukanović. Sutradan će biti održan i službeni susret ovih lidera.

“Odazvao sam se pozivu predsjednika Đukanovića za radnu posjetu Crnoj Gori i sastancima s najvišim zvaničnicima Crne Gore, jer nam je izuzetno važno da gradimo jake partnerske odnose s građanskim državama u regionu, koje su NATO članice i podržavaju naš suverenitet. Ima mnogo prostora da se odnosi naše dvije države dodatno ojačaju, posebno u ekonomskom smislu, i ovo je samo početak naše snažnije saradnje”, kazao je Komšić za Klix.ba.

Crnogorski predsjednik pozvao je sva tri člana Predsjedništva naše zemlje, ali se pozivu nije odazvao predsjedavajući Milorad Dodik.

Komšić i Džaferović, nakon Đukanovića, sastat će se i sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem, a potom i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U najavi ove posjete naznačeno je kako Bosna i Hercegovina i Crna Gora trenutno nemaju otvorenih pitanja, imaju riješenu granicu i tendenciju poboljšanja privrednih odnosa, ali i poboljšanje veoma loše putne infrastrukture. U tom smislu već postoje određene najave projekata.

Fokus odnosa ovih zemalja posljednjih mjeseci je usmjeren na činjenicu da Crna Gora planira usvajanje rezolucije kojom institucionalno priznaju da se u Srebrenici dogodio genocid. To pitanje je pokrenuto nakon što je jedan od ministara u crnogorskoj Vladi prije nekoliko mjeseci negirao genocid, a od tada je cijela Vlada pod znakom pitanja.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Željko Krušlin Kruška & Latino najavljuju novi album – Hayat Production

“Odmara na luksuznoj jahti, a na njoj planira da krstari Jadranom”