in

Selimović za “Nezavisne”: Sezona se završava sutra

Slatka-Tajna.Eu

Ne zanima nas nikakav fajnal for, za nas se sezona završava sutra, rekao je za “Nezavisne” prvi čovjek Košarkaškog kluba Spars Nihad Selimović.

Planirani fajnal for predstojećeg vikenda u Laktašima, na kojem su se četiri ekipe trebale boriti za šampionsku titulu, gotovo sigurno neće biti održan, tako će sezona za košarkaše biti završena sutra utakmicama posljednjeg kola Lige 6, što u prevodu znači da će Igokea osvojiti naslov prvaka, dok će Spars i Borac i naredne sezone igrati ABA ligu 2.

Nehumani raspored u Ligi 6 gotovo je ujedinio sve klubove da glasno kažu “ne” organizaciji završnog turnira. Glas su prvo digli u Igokei, u kojoj smatraju da je zdravlje najbitnije od svega, pa i od titule, a onda su se oglasili iz u Sparsa, kluba koji je najviše bio pogođen nevjerovatnim tempom igranja, vjerovatno nezabilježenim u svijetu košarke. Ovakav scenario ne sviđa se jedino Širokom, koji se nada da bi kroz F4 izborio nastup u ABA ligi 2.

“Fajnal for se nikada nije igrao u istoriji, tako da neće ni sada. Napravljen je cirkus, tri puta su se mijenjala pravila, na kraju je neko izmislio F4 turnir. O tome nema govora. Govorilo se o smanjenju troškova i drugih stvari, a ono što je nama napravljeno nije nikada zabilježeno u košarci. Iako su postojale odluke da će se izaći u susret abaligašima, mi smo za deset dana odigrali osam mečeva i sad bi još neko da nas sačeka ovakve ranjene. To prije svega nije sportski ni humano, kao ni fer-plej”, kaže Selimović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uoči sutrašnjeg posljednjeg kola Lige 6 situacija je kristalno jasna. Igokea je prva, Spars i Borac će sutra odlučiti ko će biti drugi, Široki je četvrti, dok Leotar i Čelik zauzimaju peto, odnosno šesto mjesto. Iako je Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH taj koji će odlučiti kad će sudija svirati kraj, pet od šest klubova je poručilo da prvenstvo mora biti završeno nakon Lige 6.

“Svih šest klubova je prije početka reklo da se odigra samo Liga 6 i da se stavi tačka na sezonu. Onda su iz Širokog istakli da treba razmisliti o fajnal foru. Vjerovatno sada traže posljednju slamku spasa, ali opet kažem, od toga nema ništa. Nećemo više da rizikujemo sa povredama, svaku utakmicu neko nam je van stroja, igrači praktički jedva stoje na nogama”, zaključio je Selimović.

Posljednje kolo Lige 6 igra se u četvrtak, a sastaju se: Spars – Borac (18), Čelik – Leotar (18) i Široki – Igokea (18). Poredak: Igokea 18, Borac 15, Spars 14, Široki 12, Leotar 11, Čelik 11. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vlada Kantona ponavlja da će očistiti sve smeće iz Sarajeva

Italijan osvojio svijet, a niko ne zna sa kakvom bolešću se bori njegova djevojka: Damiano zaludio žene, a njega zanima samo ona!