in

Turski lanac obuće Greyder širi se u regiji, uključujući i BiH

Slatka-Tajna.Eu

Greyder, međunarodni prodavac obuće i asesoara iz Turske, nastavlja ekspanziju i planira otvaranje šest novih trgovina do kraja godine.

Kako je izvijestio portal retailsee, Greyder će otvoriti nove trgovine u centrima koji još nisu izgrađeni – Prishtina Mall na Kosovu (otvorenje planirano u 2022.) i East Gate Mall u Skoplju (otvorenje u septembru).

Burak Esisz, menadžer Greydera za razvoj međunarodne prodaje, potvrdio je da je kompanija u pregovorima sa novim partnerima u Albaniji i Crnoj Gori za otvaranje novih prodavnica u prvom kvartalu 2022. godine.

Greyder traži franšizne partnere i distributere na novim tržištima i širenje u novim zemljama gdje je već prisutan, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Bugarsku, Srbiju, Estoniju, Finsku, Sloveniju, Slovačku i Švedsku.

Greyder, poznat po vodootpornoj obući, ima 91 prodavnicu u Turskoj i 30 međunarodnih trgovina u 19 zemalja. Greyder se širi kroz prodavnice veličine 90 do 150 metara kvadratnih, a glavne lokacije su shoping centri, retail parkovi, outlet centri i glavne gradske ulice.

Osim po kvalitetnim proizvodima, Greyder je poznat po velikim proizvođačkim kapacitetima. Njegov lanac proizvodi dva miliona pari cipela godišnje i zapošljava ukupno 1.400 ljudi.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Federer “prošetao” do drugog kola Rolan Garosa

POČELO JE: Emrah Emšo konačno pred publikom