in

Rumenige nappušta poziciju direktora Bajerna

Slatka-Tajna.Eu

BERLIN – Direktor fudbalskog kluba Bajern Minhen Karl-Hajnc Rumenige napustiće ovu funkiciju na kraju juna, šest mjeseci ranije nego što je planirano, čime će biti okončana njegova saradnja sa njemačkim šampionom koja je počela 1974. godine.

“Izuzetno uspješna era završava se u FK Bajernu. Na sopstveni zahtjev, Karl-Hajnc Rumenige će se povući sa funkcije direktora FK Bajern Minhen 30. juna 2021”, navodi se u saopštenju.

Rumenige, koji je kao igrač Bajerna osvojio sve najveće klupske titule od 1974. do 1984. godine, vratio se u klub na zahtjev velikog Franca Bekenbauera 1991. godine kao potpredsjednik, a direktor kluba je postao 2002. godine.

On je posljednji iz velikog trija, zajedno sa Bekenbauerom i dugogodišnjim predsjednikom kluba Ulijem Henesom, koji je pretvorio Bajern u giganta njemačkog i evropskog fudbala u sportskom i finansijskom smislu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Strateški, ovo je najlogičniji trenutak da se to uradi. Ovo je kraj fiskalne godine i početak nove trenerske ekipe. Odlazim ispunjen zadovoljstvom i ponosom zbog toga što predajem klub koji je netaknut na sportskom nivou, ali i finansijski i strukturno”, saopštio je Rumenige.

Njegov nasljednik je bivši golman Bajerna i njemačke reprezentacije Oliver Kan, a na dužnost će stupiti 1. jula.

Bajern je osvojio 14 od posljednjih 19 njemačkih prvenstava od sezone 2002-2003.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DOBRA VIJEST: U BiH iz EU stigle nove doze ‘BioNTech/Pfizer’ vakcina

Iz Tužilaštva KS se oglasili nakon odluke suda zbog prijetnji Senadu Hadžifejzoviću