in

Rezultat bio u drugom planu

Slatka-Tajna.Eu

Proteklog vikenda ženska košarkaška reprezentacija BiH u Poreču je odigrala prve prijateljske utakmice u sklopu priprema za Eurobasket.

“Zmajice” su izgubile dva napeta i uzbudljiva meča sa Hrvatskom (72:77, 75:76). U oba susreta “zmajice” su bile blizu pobjede, posebno u drugom, tokom kojeg su imale i prednost od 15 poena razlike.

Međutim, selektor Goran Lojo nije razočaran, pogotovo zbog činjenice što se radi o prvim provjerama.

“Dvije kontrolne utakmice sa Hrvatskom prije svega smo iskoristili kako bismo podigli takmičarsku formu ekipe i isprobali što više opcija. Rezultat je bio u drugom planu, jer smo nakon kondicionih priprema radili samo pet dana s loptom. U većini statističkih parametara bili smo bolji u obje utakmice, osim u procentu šuta, što je bilo i očekivano u ovoj fazi priprema i taj detalj je rezultatski presudio u korist Hrvatske. U suštini sam zadovoljan viđenim. To se posebno odnosi na Maricu Gajić, koja je pružila odlične partije nakon što nije igrala šest mjeseci zbog povrede. Očekujem da će do početka prvenstva biti još bolja”, rekao je Lojo pohvalivši sve igračice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bh. košarkašice vratile su se u BiH, a naredne kontrolne utakmice imaće u Podgorici sa selekcijom Crne Gore.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VUČIĆ OTPILIO DODIKA I CVIJANOVIĆKU, DŽABA MU IDU NA NOGE: ‘Christian Schmidt je ozbiljan čovjek i moj dobar…’

“Ja sam svoj život davno halalio i klanjao sebi dženazu”