in

Oglasila se Sinanova kćerka povodom godišnjice smrti pjevača: „Moj otac me je naučio svemu, osim kako da nastavim bez njeg

Slatka-Tajna.Eu

Danas se navršava tri godine od smrti legendarnog pjevača i zvijezde Južnog vetra, Sinana Sakića, koji je preminuo u 61. godini nakon duže i teške bolesti.

Porodica i prijatelji okupili su se u pjevačevoj rodnoj Loznici, gdje je sahranjen 4. juna 2018. godine. Tuga za Sinanom i dalje ne prestaje, a poštovaoci njegovi muzike redovno ga se sjete i obilježe uz neki javni događaj. Mnogo fanova iz Tuzle također čuva sjećanje na Sakića, a posebno njegova porodica, koja ne dozvoljava da se njegov lik i djela zaborave. Povodom pomena pozvali smo Sinanovu suprugu Sabinu Sakić, ali ona nije bila raspoložena za razgovor.

„Nisam u mogućnosti da pričam, imam goste. Hvala“, rekla nam je Sabina.

S druge strane, pjevačeva kćerka Đulkica Sakić Amzić, koja živi u inostranstvu, svoju tugu i bol prenijela je stihovima na svom Instagram profilu u opisu njegovih fotografija.

„Moj otac me je naučio svemu, osim kako da nastavim bez njega“, napisala je Đulkica i podijelila fotografiju na kojoj ocu ljubi ruku dok je on bespomoćan ležao u bolnici.

Međutim, njena naredna objava, napisana iz duše, prilično je potresna.

„Od vas se očekuje da nešto kažete, ipak je godišnjica. Zovu svi, a ja bez glasa. Prazna, umorna, ispijena, tužna i svaki prvi poželim da me nema. Pitate me kako je, sad ću vam reći kako je. Nije nikako, užasno je i ne mogu da se pomirim s tim. Prazno je, sumorno i mrtvo. Bez emocije, hladno, nema topline, nema ljubavi, nema razumjevanja nigdje. Niko ni sa kim ne priča kako treba jer svi na svoj način pate i dalje. I molim vas ne pitajte me više ništa. Nikad ovo proći neće. El – Fatiha za matorog mog“, napisala je Đulkica i dodala:

„1. 6. 2018. i tu je vrijeme stalo. Tu sam zarobljena“, završila je Sinanova kćerka.

 

(Express/nova.rs)

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Trojac napustio "Pecaru"

Dragišić: Bili smo hrabri i odvažni, kada su mnogi drugi odustali