in

“Ja sam svoj život davno halalio i klanjao sebi dženazu”

Slatka-Tajna.Eu

Vlasnik Face TV-a Senad Hadžifejzović obratio se danas putem prijenosa uživo, povodom odluke Općinskog suda u Sarajevu da pusti na slobodu Abdulaha Hajdarevića koji je prije nekoliko dana pokušao ući u redakciju ove televizije u Sarajevu.

Kako je rekao na njega i na novinare ove televizije godinama se vrše pritisci, šalju prijetnje i, najgore, fizički su napadnuti više puta.

“Javno, o fizičkim napadima na mene i cijelu moju porodicu, nismo govorili na Face TV. Prepustili smo i obavijest i vijest i presudu pravosudnim organima. Nismo previše govorili o fizičkom napadu na mog sina. A direktni napadač uz pomoć i realizaciju troje grmalja iz njegovog obezbjeđenja bio je Edin Šabanović, direktor Bosmala”, kazao je Hadžifejzović.

Dodao je da je njega, njegovu suprugu i dvoje maloljetne djece fizički napao Alen Bucalo, policajac.

“Bez sumnje po naređenju. Nikada taj slučaj Tužilaštvo nije privelo ni početku ni kraju. I to je bila greška. Naša šutnja, naše povjerenje u pravosudni sistem bila je greška, jer na silu iz optimizma, iz želje, nekako smo vjerovali da će taj sistem, pravosudni, nikakav, ipak učiniti nekakav korak u zaštiti nas novinara i naših porodica”, dodao je Hadžifejzović.

Istakao je da je on legalista i poštuje odluke suda, ali, kako kaže, ima pravo na komentar.

“Iako Tužilaštvo KS ima pravo na žalbu, iako odluka suda nije konačna, ipak ću da izrazim makar svoj osjećaj. Mogu ovim komentarom da otežam posao tužilaštvu koje je, mislim na gospođu Željku Tomić, bilo izuzetno profesionalno, kao i MUP KS, mislim na komesara Nusreta Selimovića, i bilo je tu na desetine ljudi, ali ja sam novinar i nemam kalkulacije ni prema profesionalcima. Sudija Općinskog suda je Jasmina Sazdovski. Danas je praktično oslobodila odgovornosti napadača na Face TV. Rekao bih nekako kompromisno-politička presuda. Napadač, koji je na Facebooku najavio, objavio i komentarisao napad, objavio da to radi u ime Sebije Izetbegović, ne mora u zatvor”, naglašava Hadžifejzović.

Kazao je da je tužiteljica Tomić tražila da se osumnjičeni pritvori zbog toga što bi mogao završiti započeto djelo, no sudija Jasmina Sazdovski je odlučila kako jeste.

“Mi smo danas predali jednu novu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv jedne osobe, zato što se radi o ozbiljnoj ugroženosti na moj i život moje porodice. Sve ovo o čemu govorim i sadržaj krivične prijave je uzrok djelovanja lica koje je danas praktično oslobođeno. To je ustvari podstrek za druga takva lica da nesmetano krenu na novinare, na svakoga ko ne misli kao vlast. Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju i davno u ratu klanjao dženazu sam sebi”, podcrtao je Hadžifejzović.

Za kraj, Hadžifejzović je poslao poruku onima “koji kreću na njega” da znaju da i ako uspiju u svojoj nakani, neće biti sigurni ni nakon njega.

Pogledajte.










Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rezultat bio u drugom planu

Uradite pedikir kod kuće u 5 koraka