in

UNITED TO DEVELOP MORE: Uspješna saradnja IT kompanija ZIRA i Mistral

Slatka-Tajna.Eu

Kako bi ostali konkurentni u današnjem svijetu brzog tempa i brojnih promjena koje se dešavaju, inovativne kompanije nekada ujedine svoje snage kako bi ostvarile viši cilj. Saradnja između kompanija iz iste industrije trebala bi biti mnogo više u fokusu, s obzirom da su obostrani benefiti na više nivoa zagaranirani – od boljih rezultata do razmjene iskustva.

Mnoga istraživanja pokazuju da upravo ovakva vrsta saradnje doprinosi inovacijama, a u isto vrijeme i osnažuje kompanije i čini ih otpornijim na buduće izazove poslovanja.

Dokazano je i da udruživanje komplementarnih poslovnih praksi između kompanija povećava produktivnost i profitabilnost. Pored toga, timovi na obje strane imaju priliku uživati u novoj dinamici i energiji koju ovo iskustvo zasigurno pruža.

Kompanije ZIRA i Mistral su nedavno započele upravo takve vrste poslovne saradnje i potvrdile da su sve navedene tvrdnje tačne. Obje kompanije su jedne od prvih članica vodeće asocijacije vrhunskih bh. IT kompanija – Bit Alijanse. Osnivači Bit Alijanse su imali viziju da će ona vremenom postati efikasna platforma za izgradnju upravo ovakvih partnerstava koja bi donijela još bolje rezultate za IT industriju BiH, pozicionirajući je visoko na ljestvici globalnog softverskog tržišta.

Prateći tu viziju, ZIRA je prepoznala priliku za saradnju sa Mistralom na jednom od najnovijih projekata.

Detaljnije o saradnji

Sa 25 godina poslovnog iskustva, ZIRA je globalno priznati vendor inovativnih sistema poslovne podrške, radeći sa provajderima digitalnih servisa i telekomunikacijskim operaterima u više od 30 zemalja iz cijelog svijeta.

Jednoj od većih globalnih telekomunikacijskih kompanija s kojom ZIRA uspješno posluje već dugi niz godina, bilo je potrebno jedinstveno rješenje za unaprjeđenje portala za klijente / partnere. Taj portal se naslanja na već postojeći inovativni produkt koji je razvijen od strane ZIRA-e. Unapređenjem tog portala bi se realizirao i ponudio širok spektar novih usluga koje bi znatno poboljšale, ubrzale i olakšale interakciju između korisnika i telekom operatera, što bi u konačnici smanjilo nesporazume u komunikaciji, a povećalo zadovoljstvo krajnjih korisnika.

Ovaj zahtjev klijenta je otvorio veliku priliku za saradnju unutar BIT Alijanse. Sa više od deset godina iskustva na razvoju vrhunskih web aplikacija za, između ostalih i telekomunikacijske korporacije, kompanija Mistral je predstavila odličan izbor partnera za ovaj izazov.

Mistralov izuzetno kreativan i veoma iskusan tim, bio je više nego spreman za ovaj projekat i sve izazove koje isti nosi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










ZIRA i Mistral sarađuju na ovom projektu već nepunih šest mjeseci, a portal koji su kreirali je već u upotrebi. Klijent je bio više nego zadovoljan izgledom i stilom portala, tako da sa sigurnošću možemo tvrditi da je saradnja veoma uspješna, ali najznačajnije je spomenuti da ono što su obje kompanije dobile iz ovog zajedničkog projekta proseže mnogo dalje od isporučenih rezultata.

ZIRA i Mistral su dokazali da je ovakva vrsta partnerstva veoma korisna za oba tima jer svi imaju priliku raditi ono u čemu su najbolji.

Zajedničkim snagama je kreiran produkt svjetskog značaja koji će imati direktan pozitivan efekat na poslovanje klijenta.

ZIRA i Mistral su među prvim članicama Bit Alijanse koje su prve na praktičnom primjeru sprovele njen slogan: UNITED TO DEVELOP MORE.

Čvrsto vjerujemo da ovakva vrsta saradnje može poslužiti kao odličan primjer za napredovanje rastuće IT industrije u BiH.

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zavirite u Madoninu novu oazu u Los Anđelesu

U Kalesiji sutra Dan žalosti