in

OBJAVLJENA PROGNOZA ZA JUNI: Kada možemo očekivati stabilnije vrijeme?

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/05/vrijeme_sb_3.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/05/vrijeme_sb_3.jpg”,”caption”:”Ilustracija (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”a09f9e”}]

Prognostički modeli i dalje ne nude ozbiljniju promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini s obzirom na to da je atmosfera i dalje nestabilna, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prvog dana juna se u centralnim i sjevernim područjima očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na krajnjem jugu preovladavat će promjenjivo oblačno uz više sunčanih intervala.

U jutarnjim satima i dalje svježe, u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je i kratkotrajna magla.

Od srijede, 2. juna, stabilnije. Prognozira se promjenjivo oblačno i sunčano. Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova su mali, ali nisu isključeni.

U jutarnjim satima u Bosni i dalje svježe, a tokom dana nešto toplije u odnosu na prethodne dane. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4 do 9 Celzijevih stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 15. Najviše dnevne temperature između 19 i 25 stepeni, u Hercegovini do 27.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U periodu od 7. do 14. juna očekuju se nestabilne vremenske prilike. U jutarnjim satima pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana, uz razvoj oblačnosti, mogući su lokalni pljuskovi, piše N1.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 10 i 15 stepeni u Bosni, do 18 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 23 i 28 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 31 stepen.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rada Manojlović: “Ne treba da misle da sam na Maldivima, a ja se praćakam u Moravi”

Igrače Veleža u autobusu sačekalo lijepo iznenađenje