in

LG danas prestaje s proizvodnjom pametnih telefona

Slatka-Tajna.Eu

Početkom prošlog mjeseca, južnokorejski tehnološki gigant LG obavijestio je javnost da napušta poslovanje s pametnim telefonima, nakon nekoliko godina lošeg poslovanja u ovoj oblasti. Ipak, LG do dana današnjeg nije prestao s proizvodnjom telefona, no došao je i taj dan.

Tvornica LG Electronics u Vijetnamu, u kojoj se proizvodila većina telefona iz LG-a, danas je prestala s proizvodnjom te vrste uređaja, te će se uskoro prebaciti na proizvodnju kućanskih aparata. Ova je tvornica u Haiphongu osnovana 2015. godine, a u njoj se osim telefona proizvode i televizori i drugi kućanski aparati.

U međuvremenu, LG će nekim svojim telefonima i dalje pružati softverske nadogradnje i to uglavnom onim uređajima visoke klase.

Prazninu koja će nastati nestankom LG na tržištu pametnih telefona nastojat će iskoristiti ostali proizvođači pametnih telefona, a Samsung i Apple već su poduzeli konkretne poteze u tom smislu. Naime, Samsung i Apple su spremni uračunati cijenu zamjenskog LG telefona i dodatnih 150.000 vona, što je oko 135 američkih dolara, u zamjenu za neki telefon iz Samsung Galaxy S21 ili Samsung Galaxy Note 20 serije, kao Galaxy Z Flip 5G i Galaxy Z Fold 2 telefone. S druge strane, Apple će svoj program započeti 25. septembra 2021. godine, a korisnici LG 4G i 5G telefona moći će u zamjenu i doplatu uzeti iPhone 12 ili iPhone 12 mini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Turnkey Advertising Business | AdCardz.com

U POTRAZI ZA NOVIM STANOM: Lepa Brena u džinsu i koži