in

HAJDAREVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko platio

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/05/hadzifejzovic_pressmedia_sud.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/05/hadzifejzovic_pressmedia_sud.jpg”,”caption”:”(Foto: Pressmedia.ba)”,”bg”:”cfbcaf”}]

Jasmina Sazdovski sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredila je mjere zabrane Abdulahu Hajdareviću koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića.

To znači da je Hajdarević pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću, prostorijama Face TV te obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično. 

On je prema prijedlogu za određivanje pritvora koji je danas sudu prezentirala tužiteljica Željka Tomić pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Hadžifejzovića.

U njegovoj namjeri spriječilo ga je osiguranje koje je pozvalo policiju. Hajdarević je ranije na Facebook također upućivao prijetnje novinarima i urednicima ove televizije.

Hadžifejzović je danas isprva bio prisutan u sudnici, ali je morao izaći jer će biti svjedok u postupku, prenosi Pressmedia.ba.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dok je Hadžifejzović sjedio u publici, Hajdarević je gledao u njega te mu je mahnuo i pokazao mu palac gore. Na to je oštro reagirao policajac te ga je upozorio na ponašanje.

Na mahanje osumnjičenog, Hadžifejzović je ostao hladan kao u svojoj emisiji “Face to Face”.
Tužiteljica Željka Tomić je predočila prijedlog za određivanje pritvora, a Hajdarević je kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko plati.

Protiv Hajdarevića se vodi još jedna istraga zbog prijetnji novinaru.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tony Cetinski nikada sretniji – Otkrio ime prinove – Hayat Production

Španija eliminisala Hrvatsku iz Evropskog šampionata