in

“A GDJE ĆEŠ SAD”? O ŽIVOTNIM ODLUKAMA: NesKoH predstavlja novu pjesmu

Slatka-Tajna.Eu

Pop – rock pjevač NesKoH premijerno predstavlja svoj novi singl „A gdje ćeš sad?“. Govori oživotnim odlukama i nedoumicama s kojim se čovjek susreće. Da li trebamo nastaviti samikrož život već utabanim stazama ili krenuti u avanturu u nepoznato?

Direktno me inspirisalo djelo mog omiljenog kompozitora Franza Schuberta „Putokaz“ . Riječ je zapravo o „Liedu“ Schubertovog čuvenog ciklusa „Zimsko putovanje“ i jednom čovjeku koji dolazi pred kraj svog puta i donosi posljednju odluku – rekao  je NesKoH.

NesKoH u svojim pjesmama pokazao nam je svježi, jednostavno originalni pristup muzici. Njegova djela puna su boja, ritma i zvuka. Njegove pjesme su puno višemisaone, nego emocionalne i obilježene su traženjem smisla ljudskog postojanja. Upravo to je uvijek mukotrpno, gotovo fizički bolno iskustvo, što NesKoH i nastoji prezentovati. Novi singl je na relaciji život – smrt, i čovjekovim krajnostima. Pokušava naslutiti osnovn eljudske tajne. Čovjek je nedorečen, a opet tako nemoćan da dokuči bisvega.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Živimo u vremenu gdje je čovjeku puno toga dostupno. Dosta toga je stvorio i izmislio što jesavršeno, a samim tim i loše, jer se gubimo u neizmjernoj ponudi. Smatram da čovjekgeneralno gubi osjećaj za trud da dobije i stvori nešto, a istovremeno cijeni ono što ima.Nevjerovatna je činjenica da sve više imamo, a sve smo manje sretni. U ovoj pjesmi upravo govorim o životnim odlukama, jer tek kad nemamo izvora sve postaje jasno –za hayatproduction.ba istakao je NesKoH.Svakoj svojoj numeri NesKoH nastoji datijedinstven vizualni svijet. Svoje riječi podebljao jemodernim animiranim spotom. Svoju snažnu poruku predstavio je kroz crtani film.Na svojim singlovima preferira da radisam.Većinom sam radio sam, a u aranžmanu su kao i obično „uletili“ i neki prijatelji iz cijelogvijeta. Obožavam sarađivati sa muzičarima iz raznih zemalja, onda tek imamo sjećaj da će smisao pjesme doprijeti do razuma ljudi širom svijeta – dodao je.K ada se istopiš, u stisku ruke u vodu pretvoriš, kada sve nestane, u jednom trenu sve.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kokoškov odredio spisak igrača za Ol kvalifikacije

Mejdi Sulejmani – Poznat datum premijere „1984“ – Hayat Production