in

U susret novom albumu – premijerno „A gdje ćeš sad“ – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Pop – rock pjevač NesKoH premijerno predstavlja svoj novi singl „A gdje ćeš sad“. Govori o životnim odlukama i nedoumicama s kojim se čovjek susreće. Da li trebamo nastaviti sami krož život već utabanim stazama ili krenuti u avanturu u nepoznato?

Direktno me inspirisalo djelo mog omiljenog kompozitora Franza Schuberta „Putokaz“ . Riječ je zapravo o „Liedu“ Schubertovog čuvenog ciklusa „Zimsko putovanje“ i jednom čovjeku koji dolazi pred kraj svog puta i donosi posljednju odluku – rekao nam je NesKoH.

NesKoH u svojim pjesmama pokazao nam je svježi, jednostavno originalni pristup muzici. Njegova djela puna su boja, ritma i zvuka. Njegove pjesme su puno više misaone, nego emocionalne i obilježene su traženjem smisla ljudskog postojanja. Upravo to je uvijek mukotrpno, gotovo fizički bolno iskustvo, što NesKoH i nastoji prezentovati.

Novi singl je na relaciji život – smrt, i čovjekovim krajnostima. Pokušava naslutiti osnovne ljudske tajne. Čovjek je nedorečen, a opet tako nemoćan da dokuči bit svega.

Živimo u vremenu gdje je čovjeku puno toga dostupno. Dosta toga je stvorio i izmislio što je savršeno, a samim tim i loše, jer se gubimo u neizmjernoj ponudi. Smatram da čovjek generalno gubi osjećaj za trud da dobije i stvori nešto, a istovremeno cijeni ono što ima. Nevjerovatna je činjenica da sve više imamo, a sve smo manje sretni. U ovoj pjesmi upravo govorim o životnim odlukama, jer tek kad nemamo izvora sve postaje jasno ­– za hayatproduction.ba istakao je NesKoH.

Svakoj svojoj numeri NesKoH nastoji dati jedinstven vizualni svijet. Svoje riječi podebljao je modernim animiranim spotom. Svoju snažnu poruku predstavio je kroz crtani film.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na svojim singlovima preferira da radi sam.

Većinom sam radio sam, a u aranžmanu su kao i obično „uletili“ i neki prijatelji iz cijelog svijeta. Obožavam sarađivati sa muzičarima iz raznih zemalja, onda tek imamo sjećaj da će smisao pjesme doprijeti do razuma ljudi širom svijeta – dodao je.

Kada se istopiš, u stisku ruke u vodu pretvoriš, kada sve nestane, u jednom trenu sve jasno postaje – stihovi su novog djela koje imate priliku premijerno poslušati u nastavku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Paprike punjene tunjevinom

Panonska jezera spremna za ljetnu sezonu