in

U ime američke vlade Hrvatskoj Dan državnosti čestitao državni tajnik Antony Blinken

Slatka-Tajna.Eu

U ime američke vlade Hrvatskoj je Dan državnosti čestitao državni tajnik Antony Blinken. Sjedinjene Države i Hrvatska postojani su saveznici i partneri, a naš odnos definiran je zajedničkim vrijednostima koje nam pomažu napredovati na kritičnim područjima, uključujući jačanje trgovinskih i investicijskih veza, energetske sigurnosti i suočavanje s klimatskom krizom.

Ove godine obilježavamo i 30 godina Hrvatskih oružanih snaga. Sjedinjene Države zahvaljuju na desetljećima bliske vojne suradnje naših dviju država.

O našem uspješnom obrambenom partnerstvu svjedoči i kontinuirano sudjelovanje u zajedničkim vježbama i vježbama NATO-a, koje su ponovno u središtu pozornosti zbog održavanja vježbe Defender Europe 2021. Hrvatska, cijenjena saveznica NATO-a, daje važan doprinos i transatlantskoj sigurnosti i europskom prosperitetu.

Dok se i dalje suočavamo s izazovima pandemije COVID-a i produbljujemo naše bilateralne odnose, Sjedinjene Države stoje uz Hrvatsku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nikola Nikic – KOMPILACIJA SMEHA 3. DEO

Idemo na pobjede protiv Crne Gore i Danske