in

OVO SE ODAVNO NIJE DOGODILO: U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđena…

Slatka-Tajna.Eu

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, dok se u istom periodu oporavilo devet osoba. Testirane su 334 osobe.

Od ovog broja jedan novozaraženi dolazi iz porodičnog klastera. Nije bilo preminulih osoba koje su zaražene ovim virusom.

Trenutno su u KS hospitalizirane 62 osobe, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 25, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 37 pacijenata. Na respiratoru je tri pacijenata, i to na KCUS-u.

U isto vrijeme, kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti koriste tri pacijenata u Općoj bolnici. U protekla 24 sata niko nije otpušten sa hospitalizacije. U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 77 pacijenata, od kojih je jedan transportovan u Opću bolnicu.

Na drive-in punktu za testiranje na Vrbanji uzeta su 83 PCR testa, dok na ostalim drive –in punktovima nije bilo PCR testiranja. Ukupan broj uzetih PCR briseva na punktovima i Covid-ambulantama je 257.

Covid-pozivni centar je zabilježio 82 poziva, a obavljen je 131 razgovor sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 11 dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 19.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kanton Sarajevo danas bilježi 258 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. Ukupan broj zaraženih do sada je 52.457 a ukupan broj izliječenih je 50.929. Trenutno su 1.663 naša sugrađana u samoizolaciji.

„U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” (Zetra) do utorka je pauza kada se nastavlja imunizacija stanovništva prema prioritetima, uključujući i onkološke pacijente, a prema spiskovima sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. U utorak će početi i revakcinacija“, navode iz Kriznog štaba.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemiološke mjere.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UIO BiH pripremila nova zakonska rješenja o PDV-u i akcizama

Đoković osvojio Beograd