in

Odluka pada u 14 županija, Zagrebu te u još 56 gradova i 87 općina

Slatka-Tajna.Eu

Od ponoći s petka na subotu je na snazi izborna šutnja uoči drugog kruga lokalnih izbora koja će trajati do nedjelje u 19 sati, kada se zatvara oko 5500 biračkih mjesta. Odluka pada u 14 županija, Gradu Zagrebu te u još 56 gradova i 87 općina.

Zapakirane listiće i omotnice u područnim uredima izbornih povjerenstava preuzimali su se od jutarnjih sati. Izborni materijali ovoga su puta znatno lakši.

– Imamo samo 2 kandidata, izbornih listića je manje, bit će lakše i brže. Dolaze članovi biračkog odbora. Svatko kupi svoj materijal, pregrade, kutije i odnosi na svoja biračka mjesta, objasnila je voditeljica Gradske četvrti Trnje Martina Jakovina.

Na više od 5.500 biračkih mjesta diljem Hrvatske tako teku posljednje pripreme za izborni dan. Zbog epidemioloških mjera brišu se stolovi.

– Kutija je složena, ali nije svezana i zatvorena jer nam ujutro dođu, prije samoga početka, promatrači. Kad dođu tu, pred njima se zaveže kutija, naglasio je  Zdravko Bilić, predsjednik biračkog odbora br. 80 u Zagrebu.

Za sutra je tiskano više od 4 milijuna listića. U drugom krugu birači će dobiti maksimalno 2 glasačka listića, plave boje za izbor župana i bijele boje za izbor gradonačelnika, odnosno, načelnika. Ako je netko od njih već izabran u prvom krugu, tada će birači dobiti samo jedan glasački listić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dezinficijens je spreman na ulazima, a birački odbori već imaju iskustva u provedbi mjera iz prvog kruga. Iako su epidemiološke prilike bolje nego prije 14 dana, i sutra će na biralištima vrijediti iste mjere. Obvezno je nošenje zaštitnih maski i držanje razmaka od 2 metra. U prostoriju za glasovanje birači će ulaziti ponovno jedan po jedan, a preporučuje se i ovog puta da svatko ponese svoju kemijsku olovku.

Na potresom pogođenoj Banovini, kao i u prvom krugu, postavljeno je 25 šatora. Sve je spremno kako bi sutra ujutro, točno u 7 sati, mogla početi – završna izborna runda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TDI Radio- Kontrakviz NAJJACI SMEH IKADA :DD

Otvoren Međunarodni plivački miting u Banjaluci