in

Novi stadion za novo Posušje

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri HŠK Posušje nakon 12 godina izborili su povratak u M:tel Premijer ligu BiH, a rezultatski podvig i najave novih boljih vremena prati i plan izgradnje savremenog stadiona na Mokrom docu, buduće “Posušje arene”.

Postojeći stadion na Mokrom docu ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina, smatraju čelni ljudi hercegovačkog kluba. Pozicioniran je unutar gustog urbanog tkiva i oko njega se nalazi javni prostor koji može i treba da opslužuje pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu.

“Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete. Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira 4. kategorijom po UEFA pravilniku sa kapacitetom od 8.000 ljudi”, navode iz Posušja.

Predsjednik Dario Sesar kazao je da su u klubu izradili dugoročnu idejnu studiju cijele zone oko stadiona.

“Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone Mokri dolac – buduće ‘Posušje arene’, koja će služiti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama” izjavio je predsjednik HŠK Posušje Dario Sesar.

Izabranici trenera Denisa Ćorića još prije dva kola osigurali su plasman u bh. elitu. Međutim, slavljeničku utakmicu igraju u subotu na domaćem terenu, kada će u pretposljednjem, 29. kolu M:tel Prve lige Federacije BiH ugostiti Bratstvo. 

“Zadnju utakmica kod kuće igramo s ekipom koja je u odličnoj formi. Nama je to utakmica za prestiž, ali to ne znači da ćemo ući lagano. Naprotiv, želimo jednom izvrsnom partijom da obradujemo naše navijače, koji se nakon godinu dana vraćaju na tribine i dolaze da s nama proslave povratak u Premijer ligu i da zajednički podignemo pehar”, rekao je Denis Ćorić, trener Posušja. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iako nisu pod rezultatskim imperativom u subotu, motiva im ipak neće nedostajati. 

“Bratstvo je jedina ekipa u prvenstvu koju ove sezone nismo pobijedili. Vodimo se tim ciljem i zato ćemo i istrčati s najjačim sastavom”, dodao je zamjenik kapitena Josip Barišić.

Parovi 29. kola M:tel Prve lige Federacije BiH:

Orašje – GOŠK, Goražde – Jedinstvo, Vis Simm Bau – Zvijezda, Posušje – Bratstvo, Igman – Budućnost, Radnik – TOŠK, Čapljina – Slaven, Rudar – Travnik. Sve utakmice igraju se u subota sa početkom u 17.30.

Ove subote od 17 sati na rasporedu su i mečevi posljednjeg, 30. kola M:tel Prve lige Republike Srpske. Parovi: Slavija – Leotar, Tekstilac – Borac, Drina – Jedinstvo, Modriča – Ljubić, Zvijezda 09 – Podrinje, Sutjeska – Kozara, Željezničar – Sloga.

Šampion Rudar iz Prijedora ranije je u utakmici 30. kola savladao Slobodu rezultatom 2:0. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Divlja zvijer nalik na pumu luta Međimurjem

“ĐIR SA MEMOM”: Vladimir Tomović prvi put o odnosu sa Ivanom Aleksić