in

NSRS SE RUGA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Usaglašeni zaključci o odbacivanju Inzkovog ultimatuma, saglasni i vlast i opozicija

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/05/o_4744137_1024.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/05/o_4744137_1024.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiv”,”bg”:”342a29″}]

NSRS je večeras usaglasila zaključke prema kojim je odlučeno da se odbaci ultimatum Valentina Inzka o vraćanju povelja koje su dodjeljene ratnim zločincima, prenosi “Oslobođenje”.

Tekst je usaglašen od strane vlasti i opozicije, ali ga PDP i SDS nisu potpisali.

U zaključcima, o kojima će se glasati u nastavku večeri stoji:

1. Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da je funkcija Visokog predstavnika u BiH uvedena Aneksom X Dejtonskog sporazuma, koji je potpisala i Republika Srpska, te da Visoki predstavnik ne može ni u kojem slučaju biti nadređen Republici Srpskoj.

2. NS RS “odbacuje bonska ovlaštenja” i konstatuje da je Visoki predstavnik izašao iz pravnog okvira svog djelovanja, koji je utvrđen Aneksom X  Dejtonskog sporazuma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Jer je nezakonito, protivustavno i bez ograničenja prisvojio zakonodavna, izvršna i sudska ovlaštenja, kršeći osnovna ljudska prava i međunarodne instrumente za njihovu zaštitu koristeći tzv. ‘bonska ovlaštenja’, navodi se u odgovoru.

Dodaje se da je takvo djelovanje Visokog predstavnika protivpravno i protivustavno.

3. Narodna skupština RS odbacuje zahtjev Visokog predstavnika “i daje podršku odlukama koje je donio Odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada NS RS (1991 – 2016)”, zaključuje se u odgovoru.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BRANKO ĐURIĆ ĐURO NA KAFI U SARAJEVU: Uživa u društvu prijatelja!

Otvoren 2. poziv za apliciranje projektima u okviru programa SMART4ALL