in

Tom Cruise vratio tri osvojena Zlatna globusa

Slatka-Tajna.Eu

Tom Cruise još je jedna zvijezda koja je reagirala na kontroverze koje se zbivaju oko dodjele nagrada Zlatni globus, odnosno organizacije HFPA koja stoji iza toga.

Tom je vratio tri osvojena Zlatna globusa u znak protesta, piše The Guardian.
Tome je prethodilo to što je Los Angeles Times objavio insajderski izvještaj o Hollywood Foreign Press Associationu (HPFA). Napisali su da se u toj organizaciji nalazi 86 novinara koji su se prethodnih godina često spominjali u negativnom kontekstu. Istaknuli su da HFPA nema niti jednog tamnoputog novinara, a članovi organizacije su, prema Los Angeles Timesu, bili optuživani za primanje mita u zamjenu za nominacije ili nagrade.

Televizijska kuća NBC otkazala je dogovoreni prijenos Zlatnih globusa za 2022., za čija se prava plaća 60 milijuna dolara godišnje, a sada je i Tom Cruise reagirao. Vratio je dvije nagrade za najboljeg muškog glumca, koje je osvojio ulogama u filmovima Rođen 4. srpnja i Jerry Maguire, te nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu Magnolija.

Nezadovoljstvo je pokazala i glumica Scarlett Johansson, koja je u karijeri imala četiri nominacije za Zlatni globus.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Od glumice koja promovira film, očekuje se da sudjeluje u sezoni dodjela nagrada, tako što će prisustvovati na konferencijama i samoj dodjeli nagrada. U prošlosti, to je često značilo da si izložen seksističkim pitanjima i primjedbama od određenih članova HFPA, koji su se proširili i na seksualno uznemiravanje. Zbog toga sam, mnogo godina, odbijala sudjelovati u njihovim konferencijama”, rekla je Scarlett, piše The Guardian.

(express/index)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Broj vakcinisanih u BiH

Business portret:Ray Dalio – Business Magazine