in

Radio na građevini, pobijedio rak, sad igra za Njukasl

Slatka-Tajna.Eu

Florent Indalesio (23) uskoro bi mogao dobiti priliku zaigrati za prvu ekipu Njukasla, a njegov put do Premijer lige bio je sve samo ne uobičajen.

Indalesiju je prije otprilike tri godine dijagnostifikovan tumor na koljenu zbog čega su mu ugradili vijke u nogu, a ljekari su mu rekli da više nikad neće moći igrati fudbal.

“Naporno sam nakon toga radio, svaki dan sam bio u teretani, sedam dana u sedmici. Kako bih vratio kondiciju, počeo sam igrati za jedan manji klub”, rekao je mladi fudbaler koji je do januara 2019. godine igrao za niželigaša Hauts Lyonnais.

Indalesio baš i nije bio zadovoljan stoga se odlučio javiti na oglas za posao, te je u aprilu 2019. godine završio u Australiji gdje je radio na građevini.

“Slikao sam se noseći svu radnu odjeću, rekao sam da imam iskustva u tom poslu iako nisam imao pojma. Neko me tri dana kasnije nazvao u šest sati ujutro i rekao ‘trebam te da ideš raditi sa mnom'”, objasnio je Francuz koji je ubrzo završio na gradilištu u Sidneju.

Osim što je radio kao zidar, paralelno je počeo da igra fudbal za domaći klub Fraser Park FC maštajući kako će jednog dana biti profesionalni fudbaler. Nedugo nakon toga, čuo se s prijateljem Alenom Sen-Maksiminom s kojim je igrao u mlađim kategorijama Sent Etjenu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Rekao sam mu da sam sretan što živim u Sidneju, ali da ne želim zauvijek raditi u građevinarstvu, na šta je on rekao da će mi pokušati pomoći da nađem klub u Engleskoj u nekom nižem rangu”, rekao je Francuz i dodao:

“O Njukaslu nikad nismo razgovarali. Došla je pandemija korona virusa, fudbalska sezona u Australiji je zaustavljena i jedini prihod koji sam imao bio je onaj zarađen na građevini. Alen se tu javio, rekao mi da dođem u Englesku, da će se on pobrinuti za mene i tako sam došao u njegovu kuću”. 

Od avgusta je bio na probama u Njukaslu, a očigledno je da je impresionirao struku.

“Razgovarao je s klubom o meni, a ja nisam znao za to. Odigrao sam dobro, zabio i jedan gol glavom nakon kornera pa mi je direktor Njukasla Stiv Nikson ponudio jednogodišnji ugovor. Uživam, igram za U-23 ekipu i daću sve od sebe kako bih i dalje ostao ovdje, bez obzira na to što ima jako puno kiše, haha”,  zaključio je Indalesio.

(24sata.hr)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Fiskalni promet u FBiH u aprilu veći od 3,6 milijardi KM

Danas nastavak Skupštine Kantona Sarajevo