in

Donijeta odluka o starateljstvu nad Severininim sinom – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Ana Bokulić, bivša advokatica i radnica Centra za posebno starateljstvo, nezakonito je imenovana posebnim starateljem zajedničkom malodobnom sinu pjevačice Severine Kojić i srbijanskog poduzetnika Milana Popovića, presudio je Upravni sud Hrvatske. Sada je donesa odluka o starateljstvu nad Severininim sinom.

Utvrđen je cijeli niz propusta zbog kojih je i Severina Kojić osporavala tu odluku. Ona je bila bitna u kasnijem sudskom postupku. Njihov sin je, naime, dodijeljen da živi s ocem temeljen mišljenja upravo Ane Bokulić. Severina je sada dobila satisfakciju, a određeno je da joj se mora platiti i određene sudske troškove. Presuda je otpremljena prošle sedmice, a donesena je 23. februara ove godine.

Upravni sud proveo je četiri usmene rasprave na kojima je, među ostalim, ispitao i Severinu i zaposlenice Centra za posebno starateljstvo. Također je pregledao svu dokumentaciju o prestanku određivanja bivše starateljice i određivanju nove.

Ana Bokulić više nije ni zaposlenica Centra za posebno starateljstvo, nego je sada zaposlena u Ministarstvu pravosuđa, piše Jutarnji.

Upravni sud zaključio je da je rješenje kojim je tadašnja posebna starateljica Dijana Vranaričić razriješena nezakonito.

U tom je postupku Severina Kojić dva puta opravdala svoj nedolazak u Centar poslovnim obvezama. Smatralo se da je to dovoljan razlog da se bez njenog daljnjeg sudjelovanja u postupku imenovanja može odrediti posebnom starateljicom te je tako i učinjeno. Smatrali su da je ona “konzumirala” svoje pravo i da je više nisu dužni pozivati. Zastupnici Severine Kojić žalili su se na tu odluku, ali su i u žalbi bili odbijeni. Pokrenuli su sudski spor koji je sad rezultirao povoljnim ishodom za Severinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sud smatra ovakvo postupanje prvostepenog tijela nezakonitim na štetu tužiteljice koja je time stavljena u neravnopravan odnos u odnosu na oca Milana Popovića. Slijedom toga smatra se nezakonitim i drugostepeno rješenje kojim je odbijena žalba tužiteljice protiv takvog prvostepenog rješenja. Po stavu ovog suda majka Severina Kojić je obligatorno morala biti uključena u postupak imenovanja nove posebne starateljice njenom malodobnom sinu. Takvim postupanjem prvostepeno tijelo, Centar za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Maksimir, propustilo je ispuniti svoju dužnost iz članka 52 st. 2 Zakona o općem upravnom postupku, prema kojem je bilo dužno omogućiti stranci izjašnjavanje o svim okolnostima i činjenicama, odnosno isti članak je prekršilo – navodi se u presudi.

Nije bilo sporno da je dotadašnja starateljica trebala biti razriješena zbog odlaska na rad u Rijeku. Ana Bokulić, koja se zaposlila u Centru, samu sebe je predložila i potpisala na prijedlogu Centra da bude posebna starateljica. Osim što je Severini bila sporna ta činjenica, u žalbi je navela kako je ona insistirala da dobije baš taj slučaj. Ana Bokulić se na ročištu na Općinskom sudu ponašala kao advokatica Milana Popovića.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Anita Markić predlaže: Torte bez pečenja neobičnih okusa

Zuitte | 50+ Tools for Entrepreneurs