in

BOSNA I HERCEGOVINA JE UZ PALESTINU: Džaferović apelovao na UN da se zaustavi nasilje

Slatka-Tajna.Eu

Nasilje izraelske policije nad vjernicima u Al-Aksi, jednoj od najznačajnijih vjerskih objekata u islamu, izazvao je reakcije širom svijeta, pa i iz naše zemlje. Jučer je upotrebu sile od strane izraelske policije osudio lider SDA Bakir Izetbegović, a danas se oglasio i reisu-l-ulem Huseinf ef. Kavazović, zatim član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je naredila da se na sarajevsku Vijećnica projektuje zastava Palestine.

[{“img”:”/img/vijesti/2021/05/e1dgwo0wyaqew89.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/05/e1dgwo0wyaqew89.jpg”,”caption”:””,”bg”:”182132″}]

– Uznemiren sam prizorima nasilja nad vjernicima u džamiji Al-Aksa u Jerusalemu, kao i informacijama o daljim eskalacijama sukoba koji uključuju napade na civile. Skrnavljenje džamije i besprizorni napadi na vjernike, za vrijeme molitve u svetom mjesecu ramazanu, predstavljaju postupke koji zaslužuju najoštrije osude.

Apelujem na međunarodnu zajednicu, prije svega na Ujedinjene nacije i Evropsku uniju, da preduzmu sve mjere radi zaustavljanja nasilja nad civilima – navodi Džaferović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U znak solidarnosti za palestinskim žrtvama i sarajevska Vijećnica je večeras obojena bojama koje krase zastavu Palestine.

Vijećnica je večeras obojena palestinskom zastavom, u znak solidarnosti sa svim nevinim žrtvama i njihovim porodicama“, objavila je na društvenim mrežama sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inače, u današnjim sukobima koji su eskalirali između Izraela i Palestine, više od 20 palestinaca je izgubilo živote, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja Palestine.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Naša mala klinika (NMK HRVATSKA) – Specijal: Iza kamere – Broj 30 HD

Sindikalna potrošačka korpa za april košta 2.083,56 KM