in

Alfa Romeo Giulietta odlazi u povijest / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alfa Romeo prestaje proizvoditi i prodavati jedan od svojih popularnijih modela posljednjih godina, Giuliettu.

Ovaj hatchback u B segmentu predstavljen je 2010. godine i na tržištu se, dakle, održao nešto više od desetljeća – no došlo je vrijeme da ga se zamijeni modelom koji bi se mogao bolje prilagoditi potrebama kupaca.

U Alfa Romeu smatraju da će na zahtjeve tržišta bolje odgovoriti SUV-om u B segmentu, ranije najavljenim modelom Tonale.

Povlačenje Giuliette iz prodaje znači da će ova marka na tržištu sada nuditi tek dva modela – oni su limuzina Giulia i nešto veći SUV Stelvio.

Tonale će “rupu” u ponudi nastalu umirovljenjem Giuliette popuniti tek sljedeće godine, za kada je najavljen početak njegove proizvodnje, javlja AutoNet.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Giulietta je prošle godine prodana u nešto preko 10 tisuća primjeraka, što je značajan pad ako se rezultat usporedi s ranijim godinama. Od rekordne 2011. kada je prodano gotovo 79 tisuća, do 2016. godine redovito je na godišnjoj razini prodavano preko 40 tisuća primjeraka.

No, potom je krenuo pad od oko 10 tisuća na godinu, pa je tržište samo reklo kada je kraj. Završetak proizvodnje prvi puta se spominjao krajem prošle godine, da bi sada, s povlačenjem iz ponude, Giulietti sudbina bila potpuno zapečaćena.

Zamjenski Tonale bit će elektrificiran plug-in hibridnim pogonom, kao prvi Alfin model tog tipa.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SNEŽANA ĐURIŠIĆ NE KRIJE DA TRAŽI ODOBRENJE OD PARTNERA: Priznala oko čega se baš uvijek konsultuje sa njim

Borac vodi protiv Zrinjskog golovima Vranješa