in

Ilić pred majstoricu protiv Zvezde: Bez pritiska, pobjeda imperativ

Slatka-Tajna.Eu

U utakmicu ulazimo bez pritiska, a imperativ je pobjeda. Iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do pobjede, pokazali smo da to možemo, rekao je Dalibor Ilić, košarkaš Igokee, pred sutrašnju (18.30) majstoricu protiv Crvene zvezde, nakon koje ćemo dobiti odgovor ko će u finale plej-ofa ABA lige, gdje ih već čeka Budućnost.

Igokeina sezona iz snova danas bi mogla da dobije novo poglavlje. Sam plasman među četiri najbolja tima regionalne lige ogroman je uspjeh za bh. šampiona, ali sada imaju veliku priliku da prvi put u istoriji izbore plasman u finale. Rival je težak, po mišljenju mnogih prvi favorit za prsten na Jadranu, ali je tim iz Laktaša pokazao da može da se nosi s “crveno-bijelima”.

Ove sezone su već odigrali četiri meča, oba tima imaju po dvije pobjede i sve su ostvarene na svom parketu, s tim da je Igokea bila mnogo bliža brejku ove sezone, a upravo je to ono što će im trebati danas ukoliko žele u finale.

“Očekuje nas majstorica protiv Crvene zvezde u Beogradu, sigurno je da nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica, pogotovo jer igramo na gostujućem terenu. Iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do pobjede, pokazali smo da to možemo”, rekao je Ilić, koji će učestvovati na narednom NBA draftu, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović.

Ilić je ponikao u Igokei i već neko vrijeme je standardan član seniorskog tima ovog kluba. Ove sezone u ABA ligi ima učinak od 7,1 poen i 4,5 skoka po utakmici, a u FIBA Ligi šampiona je imao učinak od 5,8 poena i 5,4 skoka po utakmici.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jedan je od vrlo bitnih šrafova u četi trenera Dragana Bajića, koja je na pragu finala ABA lige, a u ujedno su igrali i top 16 fazu FIBA lige šampiona, gdje su između ostalog u Španiji pobijedili novog starog prvaka ovog elitnog takmičenja ekipu San Pablo Burgos.

Plasman u finale ABA lige je nadohvat ruke, a toga je svjestan i trener bh. prvaka Dragan Bajić.

“U Beograd ne idemo s bijelom zastavom. Idemo da pružimo što jači otpor sigurno favorizovanom protivniku, s namjerom da dobijemo taj meč, da ispišemo novu stranicu i da se plasiramo u finale plej-ofa ABA lige. Mislim da kao trener, nakon svih ovih odigranih utakmica, pogotovo s Crvenom zvezdom, imam pravo da tako razmišljam”, jasan je Bajić.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SAŠA POPOVIĆ JOJ DAO OBEĆANJE: Svetlana Đukić se rasplakala na sceni “Zvezda Granda”

Gruntovčani-Dudek protiv Presvetlog