in

Hamas raketirao Izrael; devetero mrtvih u Gazi

Slatka-Tajna.Eu

Palestinski militanti u Pojasu Gaze ispalili su rakete na jeruzalemsko područje i južni Izrael u ponedjeljak, u prijetnji Izraelu zbog nasilnih obračuna s Palestincima u Jeruzalemu, na što je Izrael odgovorio zračnim napadima.

Ministarstvo zdravstva Gaze objavilo je da je devetero Palestinaca ubijeno u izraelskim zračnim napadima na palestinski teritorij, a izraelska vojska nije se još oglasila o ikakvoj akciji u enklavi.

Sirene za uzbunu orile su se u Jeruzalemu, obližnjim gradovima i zajednicama blizu Gaze nekoliko minuta nakon zahtjeva skupine Hamas da Izrael povuče svoje snage oko džamije Al-Akse.

Zasad nema izvještaja o žrtvama raketne paljbe u Izraelu, ali su lokalni mediji izvijestili da je oštećena kuća na jeruzalemskim brežuljcima u najozbiljnijem sukobu s Hamasom proteklih mjeseci.

Uz utvrđenu granicu između pojasa Gaze i Izraela, s malog obalnog teritorija ispaljen je palestinski projektil koji je pogodio civilno vozilo, ozlijedivši jednog Izraelca, navela je vojska.

Hamas i manja militantna skupina Islamski džihad preuzeli su odgovornost za raketne napade. Izraelski mediji pišu da je ispaljeno više od 30 raketa.

– Ovo je poruka koju bi neprijatelj trebao dobro razumjeti, rekao je Abu Ubaida, glasnogovornik naoružanog krila Hamasa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Više stotine Palestinaca ozlijeđeno je u ponedjeljak u novim sukobima s izraelskom policijom na Platou džamija u istočnom Jeruzalemu, u nastavku nasilnog tjedna u Svetom gradu.

Do novih sukoba došlo je na Dan Jeruzalema kojim se po hebrejskom kalendaru slavi izraelsko osvajanje Starog grada u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Tenzije proteklih tjedana nastale su i zbog prijetnji palestinskim obiteljima u četvrti Šeik Džarah u istočnom Jeruzalemu, kako bi se iselile i oslobodile prostor za židovske stanovnike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nemanja Vidić junak Sečuana, sa dva gola matirao protivnika

Hipotekarni krediti u ZiraatBank BH po kamatnoj stopi od 2,49 posto