in

Platforma za progres: ‘Uradimo to danas, da sutra ne bi bilo kasno!’ / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Platforma za progres

Platforma za progres uputila je javno pismo Denisu Bećiroviću, potpredsjedniku SDP-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta koji je uputio poziv na formiranje pokreta svim predsjednicima parlamentarnih političkih stranaka bosanskohercegovačke orijentacije.

Iz Platforme za progres izrazili su zadovoljstvo i podršku zbog pozivanja svih stranaka građanske orijentacije u tzv. ”Pokret za obranu nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalog integriteta Bosne i Hercegovine”.

Platforma za progres je prije nekoliko mjeseci pokrenula razgovore sa istim ciljem. Na te razgovore su pozvali sve političke stranke građanske orijentacije, uključujući i onu kojoj pripada Bećirović.

”Razgovori i pregovori su u tijeku, zbog čega nam je izrazito drago što vidimo da i u vašim redovima imamo istomišljenike koji su ipak spremni potisnuti individualne i grupne stranačke interese i koji su spremni stati u jedan front odbrane gore navedenih, krucijalnih faktora opstanka naše jedine Bosne i Hercegovine”, navedeno je u pismu. 

Platforma za progres će se svakako odazvati na poziv SDP-a da sudjeluje u razgovorima o jedinstvenom nastupu u entitetu Republika Srpska na Općim izborima 2022. godine, istaknuli su. 

”Nitko više nema pravo stajati po strani dok postoje sile unutar, ali i izvan granica naše države koje žele nasrnuti na njeno međunarodno priznanje, suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet. Svi mi kao građanke i građani ove države dužni smo braniti nabrojano.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S tim u vezi, pozivamo Vas i SDP BiH da nam se pridružite u stvaranju zajedničkog fronta i, kako ste naveli, ‘bloka za obranu nezavisne i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i bloka antidržavnih, antiustavnih, separatističkih elemenata”’, poručili su. 

”U nama za poteze poput ovih, naglasili su, svakako imate podršku. Zaista, kao što ste i sami rekli, ‘uradimo to danas, da sutra ne bi bilo kasno!”’, istaknuto je.

Podsjetimo, potpredsjednik SDP-a i zastupnik u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović uputio je poziv na formiranje ovakvog pokreta svim predsjednicima parlamentarnih političkih stranaka bosanskohercegovačke orijentacije.

“Nažalost, u međuvremenu su se pojavili i novi ozbiljni razlozi zašto treba krenuti u ovom smjeru. Da li će se takav oblik suradnje s ciljem zaštite države Bosne i Hercegovine zvati pokret, savez, koalicija, front ili na neki drugi način manje je važno. Bitna je suština”, kazao je.

U periodu od pokretanja ovog prijedloga do danas stanje se dodatno pogoršalo, navodi Bećirović.

“Usvojeni zaključci, javne prijetnje i zlokobne najave, kao i drugi potezi srpskih predstavnika iz bh. entiteta RS, otvoreno zagovaraju i najavljuju razbijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine i ponovni zločinački pokušaj uništenja punopravne članice Ujedinjenih nacija – države Bosne i Hercegovine”, poručio je Bećirović.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon odlikovanja u Banjaluci, Handke s Kusturicom u Višegradu

SUSRET IZAZVAO PAŽNJU: Vuk Mob u provodu sa Paulinim ocem