Categories: Biznis

Pametni domovi kao naša sadašnjost i budućnost

Virtuelni događaj Bespoke Home 2021, na kojem će kompanija Samsung Electronics predstaviti najnovije inovacije za pametne domove sa fleksibilnim i inovativnim mogućnostima, održaće se 11. maja u 16 sati. Među uređajima koji će biti predstavljeni, Samsung je najavio najnoviju Bespoke seriju kućnih aparata i usluga, kao i  ekspanziju poznatih Bespoke frižidera na tržište različitih regija, uključujući Sjevernu Ameriku i Evropu.

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo korisnicima pokazati moderan dizajn, fleksibilne mogućnosti i pametne opcije za povezivanje unutar naše vizije Bespoke pametnog doma. Na događaju ćemo predstaviti postojeće kućne aparate sa proširenim mogućnostima, kao i potpuno nove proizvode i usluge. Dodatno, jedva čekamo da sa korisnicima podijelimo i našu istrajnost prema ciljevima globalne održivosti i ekologije – svijet se toliko promijenio tokom prošle godine i sada je došlo vrijeme da se i kućni aparati u potpunosti prilagode novom normalnom“, izjavio je JaeSung Lee, predsjednik i direktor odjeljenja za kućne aparate u kompaniji Samsung Electronics.

Filozofija pametnog doma kojeg pokreću novi Bespoke kućni aparati čine prilagodljiva i fleksibilna rješenja koja će lako odgovoriti na potrebe svačijeg životnog stila. Kako su domovi korisnika postali ujedno i njihove kancelarije, teretane i učionice, nova Bespoke pametna rješenja omogućavaju maksimalnu personalizaciju ličnog prostora, kombinujući funkcionalnost sa besprijekornim uklapanjem u enterijer. Neke od tehnologija koje će pokretati ove uređaje uključuju SmartThings platformu, kao i unaprijeđeni sistem vještačke inteligencije koji će korisnicima davati savjete u svakodnevnim kućnim poslovima, poput pripreme obroka ili organizacije ormara.

Dodatno, Samsung je veliki fokus na ovom događaju stavio i na stvaranje tehnologija koje omogućavaju veću održivost. Kroz smanjenje otpada i energetske potrošnje, Samsung je istrajan u pružanju dugotrajnijih, energetski-efikasnih proizvoda koji zajedno sa korisnicima smanjuju globalno zagađenje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Pratite Bespoke Home 2021 događaj putem globalnog Samsung YouTube kanala ili zvanične Samsung web stranice, kao i putem Newsroom.samsung.com

Redakcija

Recent Posts

Spasioci nakon pet dana otkopali tijelo nastradalog rudara tuzlanskog rudnika Kreka

Pripadnici čete za spašavanje su 7. maja, oko 17.00 sati, došli do tijela tragično nastradalog…

1 sat ago

ANA NIKOLIĆ PRIZNALA VEZU SA RALETOM

Nakon što je Kurir prvi pisao o haosu i neredu u stanu Gorana Ratkovića Raleta…

1 sat ago

Italijan pobjednik četvrte etape utrke Giro d‘Italia

Talijanski biciklist Đžonatan Milan, član ekipe Lidl Trek, pobjednik je četvrte etape utrke Giro d‘Italija,…

1 sat ago

Kineski predsjednik doputovao u drugi posjet Srbiji u osam godina

Kineski predsjednik doputovao u SrbijuFoto: Marko Djurica / REUTERSKineski šef države Xi Jinping započeo je…

3 sata ago

Borusija prvi finalista Lige šampiona

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prvi su finalisti aktuelne sezone UEFA Lige šampiona. „Milioneri“ su na…

3 sata ago