in

Komšić i britanski ambasador Field zajednički ocijenili da trebamo ići naprijed prema evropskim standardima u svim područjima

Slatka-Tajna.Eu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je Matthewa Fielda, ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, u radnu posjetu.

Između ostalog, bilo je govora o aktivnostima na ograničenoj reformi Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u cilju implementacije pet presuda Europskog suda za ljudska prava sukladno sa 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europskog povjerenstva o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji, u cilju otklanjanja postojeće diskriminacije iz Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su suglasni kako se radi o veoma složenom zadatku, ali koji je moguće realizirati ako se postigne odgovarajući politički dogovor.

Član Predsjedništva BiH Komšić je istaknuo kako je važan i segment zaštite integriteta izbornog procesa, kroz potpunu dekriminalizaciju izbora, na način da se uvaže sve preporuke ODIHR-a u smislu uvođenja naprednih tehnologija u kontrolu izbora i izbornih rezultata, kako bi se smanjila mogućnost da se vrše izborne krađe i manipulacije izborima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zajednički je ocijenjeno da Bosna i Hercegovina treba ići naprijed prema evropskim standardima u svim područjima, uključujući i izborne procedure, a da se ne treba dozvoliti da se u reformskim procesima krene unatrag u bilo kojem smislu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

IZAZOVNA TRAŽI POMOĆ: Nives Celzijus farba ogradu i zavodi

Kome će pripasti tijara španske kraljice, početna cijena milion dolara