in

Željko Komšić brutalno ponizio Milorada Dodika!

Slatka-Tajna.Eu

Žalosno je što nakon sramnih izjava Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, on i dalje ostaje na toj funkciji. Niko mu se gotovo i ne suprotstavlja osim pojedinih političara, ali činjenica je da je narod ogorčen i da konstantne reakcije bez djela ničemu ne vode.

Među njima je i Komšić, koji mnogo priča, prigovara i kritikuje, ali od njegovih izjava građani BiH neće dobiti mnogo.

Trebaju nam konkretni potezi i mehanizmi da se nakon izjava o mogućem raspadanju BiH, takvi koji to govore smjene sa funkcija.

Dosta je bilo titranja…

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, opisao je predsjedavajućeg Milorada Dodika kao “zločesto, inteligentno dijete koje pomiče granicu”. Nazvao ga je i “jakim, bahatim kadabahijom na lokalnom nivou”, koji zna da se “s rogatima ne vrijedi bosti”.

Komentirajući inicijativu Narodne skupštine RS “o mogućim rješenjima za BiH” uz pravo na “samoopredjeljenje”, Komšić je rekao kako je predizborna kampanja počela prerano.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Uvijek me čudi da ljudi koji su punoljetni, očekivati da su pametni i znaju se orijentisati u životu i prostoru, rade stvari za koje i sami unaprijed znaju da su nemoguće. Sve to što NSRS radi, znaju da je nemoguće doći do toga što zagovaraju. Pitate se šta je razlog? Riječ je o jednoj predkampanji, malo je ranije počelo nego što je obično. Svi mi znamo, ako smo imalo pametni, racionalni i logični, da sve to što je gospodin Dodik govorio i NSRS hoće, predlaže je nemoguće“, rekao je Komšić.

O prijetnjama koje se spominju u posljednje vrijeme i “non-paperima”, kako piše N1, kazao je “da nema ništa od tih prijetnji i da nikome nije do sukoba”.

Komentirao je Dodikove izjave o mirnom razlazu.

“Sa Miloradom Dodikom to ovako izgleda: kao žestok čovjek kada priča na našem nivou. On tačno zna kome smije, a kome ne smije šta reći. To je kao zločesto, inteligentno dijete koje pomiče granicu. Pitajte kako reaguje kada neko stigne iz višeg položaja iz Washingtona ili Bruxellesa. Danas imamo sastanak sa ministrom Turske. Mislite da će spomenuti ‘mirno razilaženje’? On je kadabahija, bahat i jak, ali na lokalnom niovu. Kada dođu veliki, ‘ovolišni je’ (pokazivao kažiprstima). Više puta sam se uvjerio u svom životu u to. Tako je bilo sa programom reformi, NATO-om, vježbama… Nije on toliko naivan da ne zna onu narodnu da se ‘s rogatim ne vrijedi bosti’”, zaključio je Komšić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IAKO JE ANTIVAKSER: Jelena Karleuša ide na vakcinaciju

5 najboljih vježbi za ravan stomak