Categories: Estrada

FERID AVDIĆ BORAVIO U FRANKFURTU: Ova promijena mi je dobro došla

I pored pandemije, jedan od najkvalitenijih i najpopularnih pjevača bh. estrade Ferid Avdić uspio je doći i do njemačke metropole, do grada Frankfurta.

Kratki izlasci

Ferid je u Frankfurt došao na poziv „BP“ televizije i njihovog generalnog sponzora „Bosnaprom“, a sve sa razlogom da snimi jednu ramazansku i jednu bajramsku emisiju za pomenutu televiziju.

-Vala mi je ovaj izlazak iz Sarajeva baš malo dobrodošao. Mada nisam nešto mnogo vidio od grada, jer sve je zatvoreno, ipak mi je ova promjena baš prijala. Iz Sarajeva sam kolima došao do Beograda, a iz Beograda avionom do Frankfurta. Domaćini su me baš domaćinski dočekali i ovaj put im se od srca zahvaljujem. Čudno su neka vremena došla, kada su i ovi kratki izlaci postali za sve nas jako bitni. Valjda će ludilo ovoga svega da jednom stane, pa da opet normalno funkcionišemo – rekao nam je Avdić.

Ferid je pored sebe imao jako dobre muzičare, a prije svega tu je bio njegov veliki prijatelj i vrsni harmonikaš Muamer Kebić koji živi u Austriji, pa klavijatirista Stevica koji je došao iz Beograda i bubnjar Damir iz njemačkog grada Ofenbaha.

Tokom dvodnevnog boravka u Frankfurtu, Ferid se napjevao od sevdalinki pa do njegovih velikih hitova, ali se ugodno i družio kako sa muzičarima, isto tako i pojedincima koji su došli da ga pozdrave. Jedan od njih je njegov kolega Saki Ćosović koji se u razgovoru sa Feridom prisjetio nekih nekadašnjih njihovih zajedničkih nastupa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Ljudska veličina

Među onim koji su se sa Faridom družili iza kamera bio je novinar Anis Pašalić koji je svojevremeno bio i dopisnik Expressa iz Bihaća. Anis danas sa porodicom živi u Njemačkoj, a poslovno sarađuje sa Amazonom.

-Lijepo se bilo uz Feridove pjesme prisjetiti nekih lijepih i srećnih vremena, a sam Ferid je jednostavno legenda bh. narodne scene – riječi su Anisa Pašalića.

Jedan od domaćina Alen, istinski je i od srca pohvalio Feridovu profesionalnost, a kako nam je rekao, Ferid je jedan od onih koji ne glumi neku estradnu veličinu, već u sebi ima onu ljudsku veličinu.

I sam Ferid je bio zadovoljan boravkom u Frankfurtu, te se sa nekom novom pozitivnom energijom opet vratio u Sarajevu i sa nadom da će njegov slijedeći dolazak u Njemačku biti povodom nekok velikog nastupa.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Redakcija

Recent Posts

Obavezno pogledajte novi vrlo poseban smiješni video 2023.😂Najbolji novi komični video 2023.😁Epi 03 by Bidik Fun Ltd

Obavezno pogledajte novi vrlo poseban smiješni video 2023. Najbolji novi komični video 2023. Epi 03…

6 minuta ago

Jednostavan kolač sa trešnjama

Ne može lakše, ovaj recep nam je dala jedna mama. Sastojci: * 3 jajeta  *…

8 minuta ago

Istraživanje enigme: Psihologija milijardera – Business Magazine

Milijarderi koji se otisnu u svemir, voze trkačim automobilima brzinama koje ljudima izgledaju kao sci-fi,…

2 sata ago

DETALJI VELIKOG PODUHVATA NAMJENSKE INDUSTRIJE FBiH: Razvoj puške kojom se Helez pohvalio počeo prije nekoliko godina u Novom Travniku, a onda se… (FOTO)

Ministar odbrane BiH Zukan Helez objavio je ove sedmice fotografiju automatske puške koju je proizvela…

2 sata ago

Njemačkom se ori jedna srpska pjesma, poslušajte koja (VIDEO) (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije od 21 sat igra prvi meč na EURO, a prvi rival je…

2 sata ago

Da li je Deklaracija Svesrpskog sabora novi Memorandum?

Tema najnovijeg Mosta Radija Slobodna Evropa bila je kako će Svesrpski sabor, koji je nedavno…

4 sata ago