in

Sparsi na minus 10 nakon prvog susreta

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Sparsa poraženi su u prvom meču finalne serije regionalne ABA lige 2 od Studentskog centra (89:99) i tako su napravili korak unazad u borbi za plasman u ABA ligu.

Sparsi će sutra, od 16 časova, imati priliku da uzvrate udarac i, da bi izborili plasman u ABA ligu, moraće da pobijede sa 11 razlike. Ovo je ujedno i duel dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela sezone, a Studentski centar je upisao sve pobjede u plejofu koji se igra u Podgorici, dok je sa druge strane Sparsima ovo drugi poraz. Dodajmo i to da je tim iz Podgorice ove sezone doživio samo jedan poraz i to od Borca iz Banjaluke u meču 10. kola.

Sparsi i Studentski centar odigrali su jedan meč u ligaškom dijelu takmičenja i tim iz Crne Gore je slavio 78:77.

U tom meču je Amar Gegić promašio slobodno bacanje za produžetak. Sada su mnogo lakše izašli na kraj sa bh. timom i do pobjede su došli na krilima Nikole Pavlićevića (20 poena), Briona Alena (18) i Marka Tejića (17). Sa druge strane, najbolji u redovima tima iz Sarajeva bili su Orelik Gediminas sa 20 poena, Amar Gegić sa 19 te Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić, koji su meč završili sa 18 poena.

Studentski centar je utakmicu prelomio u drugoj četvrtini koju su riješili u svoju korist 28:14, dok su se Sparsi dobro držali nakon prvih 10 minuta igre pa su čak i vodili 22:21. Bh. tim u trećoj četvrtni nije uspio rezultatski ništa da promjeni (25:25) pa su u posljednjih 10 minuta igre ušli sa zaostatkom od 13 poena (61:74).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do kraja su uspjeli da smanje zaostatak na 10 poena iako su 40 sekundi prije kraja bili čak i na minus tri.

Pobjednik ABA lige 2 će izboriti plasman u prvi rang regionalnog takmičenja, dok će poraženi finalista odmjeriti snage sa Splitom i pobjednik tog duela će naredne sezone igrati ABA ligu.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

🐈 Абсолютно смешные кошки!🐈 Подборка приколов с котами для хорошего настроения! 😸

ŽENA OD SULTANA VEČERAS ULAZI U ZADRUGU! Ima samo jedan zadatak!