in

Marinko Umičević čestitao bh. rukometašima

Slatka-Tajna.Eu

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i Rukometnog saveza Republike Srpske uputio je danas čestitku muškoj reprezentaciji BiH za ostvareni plasmanu na Prvenstvo Evrope.

“Želio bih ovom prilikom da čestitam igračima na izborenom plasmanu na Prvenstvo Evrope, jer su oni i najzaslužniji za ovaj veličanstven uspjeh. Osim toga čestitka ide i na račun selektora Ivice Obrvana kao i njegovog stručnog štaba. Treba reći da su svi oni dali maksimum kako bi se reprezentacija BiH ponovo našla na velikoj smotri. Ovo je za vrijeme mog mandata drugi put uzastopno da je izboreno učešće na šampionatu Starog kontinenta što je svakako velika stvar za rukometni sport na ovom prostorima”, naveo je Umičević.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj u nedjelju je u Gracu poražena od Austrije rezultatom 23:27.

Uprkos porazu izabranici selektora Ivice Obrvana zauzeli su treće mjesto u Drugoj grupi, iza Njemačke i Austrije, pa su se sa četiri osvojena boda uspjeli plasirati na EP kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam kvalifikacionih grupa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Voja Nedeljković pao na koljena usred emisije! Kandidat Zvezda Granda izmitirao Sašu Popović, nastao haos u studiju! (VIDEO)

Zbirna stopa doprinosa u RS vraća se na nivo iz 2008. godine