in

Lufthansa započela s letovima iz Sarajeva za Frankrfut

Slatka-Tajna.Eu

Danas je Lufthansa obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj. Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja zrakoplovom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi.

Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do 4 puta sedmično iz / za Sarajevo, zrakoplovom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do 7 letova sedmično.

Uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom. Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji. Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuIzvor: Međunarodni aerodrom Sarajevo


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Schwarzeneggerov sin dobio posao, evo čime se bavi

EK: Vrijeme je da oživimo turizam