in

EU pozvao ruskog veleposlanika na razgovor

Slatka-Tajna.Eu

Europska unija pozvala je u ponedjeljak ruskog veleposlanika na razgovor nakon što je Moskva zabranila ulazak osmero europskih političara u zemlju.

Veleposlanika Vladimira Čižova primili su visoki dužnosnici EU-a i rekli mu da EU zadržava pravo da poduzme odgovarajuće uzvratne mjere.

– Veleposlanik Čižov obaviješten je da institucije i članice EU-a snažno odbacuju i odlučno osuđuju ovu odluku koja je bila isključivo politički motivirana i nema pravni temelj, priopćio je EU.

Ruski odgovor na sankcije

Rusija je prošli tjedan zabranila ulazak europskim političarima kao odgovor na sankcije bloka koje Moskva smatra “nelegitimnim jednostranim sankcijama”.

Zabranjen ulaz visokim dužnosnicima EU-a

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli i potpredsjednica Europske komisije Vera Jourova su među onima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Sve napetiji odnosi

EU i Sjedinjene Države nedavno su poduzele niz mjera protiv Moskve, od protjerivanja diplomata i zabrana ulaska do ekonomskih sankcija.

Odnosi EU-a i Rusije sve su napetiji. Europski diplomati optužuju Rusiju za ozbiljna kršenja ljudskih prava dok Rusija krivi blok za političko uplitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Olimpiku zlata vrijedan bod

Žestoki momci su bili ljudi sa kodeksom, voljeli su nas: Vesna i Đole Đogani o porocima na estradi, dobrim finansijama i 90im!