in

“DESET UPOLA”: Danis Tanović snima novi film i daje odgovor na pitanje gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu

Slatka-Tajna.Eu

Danis Tanović u okviru projekta “Sarajevo grad filma za globalne ekrane”, danas je u Sarajevu počeo snimanje svog novog filma koji će se zvati “Deset u pola”.

Film se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari – kaže Tanović.

To je bio njegov odgovor na pitanje “Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu”.

Tanović u ovom filmu ponovo surađuje s Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem, nakon filmova ‘Ničija zemlja’ i ‘Smrt u Sarajevu’, a uz Đurića i Bajrovića u glavnim ulogama su i mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković. U glumačkoj postavi su i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Tanović potpisuje i scenarij zajedno sa Nikolom Kuprešaninom, dok je direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, casting direktorica Timka Grin, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac, a šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuFilm Danisa Tanovića produciraju “Obala Art Centar”, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta “Sarajevo grad filma za globalne ekrane”(SCF GS).

 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Žestoki momci su bili ljudi sa kodeksom, voljeli su nas: Vesna i Đole Đogani o porocima na estradi, dobrim finansijama i 90im!

Osude na račun navijača Intera zbog proslave titule