in

NOVA GLAVOBOLJA ZA MILORADA DODIKA: Ministrica Turković razgovarala sa šefom francuske diplomatije Le Drianom – ‘Samo institucije BiH su ovlaštene da…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/05/turrrrr.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/05/turrrrr.jpg”,”caption”:”Jean-Yves Le Drian i Bisera Turkoviu0107 (Ilustracija: SB)”,”bg”:”c2b7b5″}]

“Istakla sam da se epidemiološka situacija u BiH stabilizirala i da tek očekujemo značajnu isporuku vakcina”, navela je Turković na svom Twitter profilu.

Francuskom ministru vanjskih poslova rekla je i da u BiH postoje snage koje rade na reformama te da, uprkos negativnoj retorici, većina građana snažno podržava evropski put i put ka NATO-u.

“Samo institucije BiH ovlaštene su da iznose zvanične stavove, a sve ostalo stavovi bez legitimiteta na međunarodnoj političkoj sceni”, istakla je Turković.

Tokom razgovora istaknuto je da Francuska čvrsto podržava teritorijalni integritet BiH, te da je protiv zatvaranja OHR-a prije nego za to budu ispunjeni svi preduvjeti.

“Razgovarali smo i o pomoći u jačanju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala te o potpisivanju Sporazuma o Francuskoj razvojnoj agenciji (AFD) što će doprinijeti boljoj saradnji”, navela je ministrica Turković na Twitteru.

(Vijesti.ba)

loading…

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Agroherc iz Bileće prodaje silose, fabriku keksa, mlin… za 2,8 miliona KM

PRAVIĆEMO PRIČU NAPOLJU: Sha ima planove sa Tarom Simov