in

USPJETI I PROBITI SE U SVIJETU MODELINGA NIJE LAKO, ALI NIJE NI NEMOGUĆE: Ko su najplaćenije manekenke na svijetu danas

Slatka-Tajna.Eu

Uspjeti i probiti se u svijetu modelinga nije lako, ali nije ni nemoguće. Potrebno je izgledati onako kako industrija očekuje da izgleda tipičan model, ali i imati malo sreće. Biti na listi najtraženijih i najplaćenijih modela, nešto je što bi mnogo djevojaka htjelo.

Ova lista mijenja se svake godine, ali trenutna lista top-5 modela po zaradama izgleda ovako.

5. Gisele Bundchen (zarada 10.2 miliona dolara)

Iako ima već 40 godina, Žizel je jedna od najtraženijih manekenki. Još od 2001. godine važi za jednu od najplaćenijih modela, a više puta našla se na listama najbogatijih žena u šou-biznisu. Magazin “Vogue” imenovao ju je kao najzaslužniju za prekid “heroin šik ere” u modelingu 1999. godine, zamijenivši to svojim seksi tijelom, oblinama i zlatnim tenom. Bila je “Viktorijin anđeo” od 1999. do 2007. godine, potpisavši jedan od najskupljih ugovora u istoriji poslovanja ove kompanije.

Do jula 2018. godine pojavila se na više od 1200 naslovnih strana širom svijeta.

4. Rosie Whiteley (zarada 11.5 miliona dolara)

Britanska manekenka važi za jednu od najatraktivnijih žena na svijetu. Uživa u prirodnom izgledu, zagovornica je minimalizma, a kao trendseterka naglašava da je ljepota u jednostavnosti.

-Atraktivni komadi odjeće ne ističu vašu ljepotu nego skreću pažnju na sebe – voli da kaže.

Ova 34-godišnjakinja iz modelinga je ušla i u glumačke vode, a od 2010. godine u vezi je sa glumcem Džejsonom Stejtamom (Jason Statham), sa kojim ima sina, rođenog 2017. godine

3. Chrissy Teigen (zarada 11. 5 miliona dolara)

Ova 35-godišnja manekenka ujedno je i televizijska ličnost, autorka i poslovna žena. Kao model proslavila se naslovnicama za “Sports ilustrated” ali je brzo počela da radi i u mnogobrojnim televizijskim emisijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










2016. godine objavila je knjigu recepata, koja je dospjela na listu bestselera i bila druga najprodavanija knjiga na temu recepata, te godine.

2. Karlie Kloss (zarada 13 miliona dolara)

Američki model kojeg je francuski “Vogue” još 2000. godine proglasio za jednog od top-30 modela godine, kada je njoj bilo samo 17 godina. Do 2019. godine pojavila se na 40 naslovnih strana “Vogue-a” širom svijeta.

Ambasadorka je mnogih brendova, a pojavljuje se i kao domaćica u rijaliti programima vezanim za modu.

U martu ove godine dobila je i prvo dijete sa suprugom Džošuom Kušnerom (Joshua Kushner), čiji je brat oženjen Ivankom Tramp.

1. Kendall Jenner (zarada 22 miliona dolara)

Američka manekenka i rijaliti ličnost, karijeru je započela u reklamnim kampanjama za štampu a veliki uspjeh doživjela je 2015. i 2016. godine hodajući za velike modne dizajnere na pistama u Njujorku, Parizu i Milanu.

Kendal se već 2015. godine našla na Forbsovoj listi najbogatijih modela, na 16. mjestu, zarađujući 4 miliona dolara godišnje a 2017. godine bila je 15. najpraćenija poznata ličnost na Instagramu.

Njenom uspjehu i traženosti, te ogromnoj zaradi, svakako doprinosi činjenica da je dio “klana Kardašijanovih”. Trenutno je na Instagramu prati nevjerovatnih 160 miliona ljudi.

Priredio: O.T.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PCR testovi trima kompanijama donijeli ogroman prihod

Predstavljeni kandidati nezavisne liste Davora Štimca