in

ŠVEĐANKA IRIS RADOS KRČI PUT KA ZVIJEZDAMA: Hari Varešanović je prema meni bio veoma strog

Slatka-Tajna.Eu

Šveđanka Iris Rados, porijeklom iz Sarajeva, počela je pjevati još kao mala djevojčica. Sa 13 godina je krenula u muzičku školu, te završila i srednju muzičku. Ova 22-godišnja atraktivna pjevačica priznaje ni da tokom godina nije nestala ta velika ljubav prema muzici, naprotiv, ona je još veća.

Svestrana umjetnica

I na samom početku karijere imala je tu čast da sarađuje sa najvećim imenima bh. estrade. Prvu pjesmu “Sa osmijehom” napravili su joj Hari Varešanović i Nihad Voloder. Tada su, prisjeća se Iris, imali veliku promociju za tu pjesmu u pubu na Malti.

-Jako sam zadovoljna kako sve ide svojim tokom, koji sam planirala. Posebno mi znači saradnja sa Harijem i Nihadom na samom početku karijere. Kao mentor cijelog projekta Hari Varešanovic je bio veoma strog za vrijeme snimanja pjesme i zahtjevao je od mene maksimum – priča Iris čiji su roditelji rođeni u Sarajevu.

Nakon tog projekta se vratila u Švedsku i počela radit muziku u rodnoj Švedskoj na engleskom jeziku. Izbacila je jednu pjesmu i spot koji je sniman u Stockholmu.

-Pjesma se zove “My luv” i može se poslušati na platformi spotify i Youtube. Aktivno se bavi Tik tokom i Instagramom a na Tik toku imam za sad 800.000 pratilaca – govori ova svestrana umjetnica.

Velika želja joj je da sarađuje sa Jalom i Bubom Corellijem.

-Isključivo s njima jer njihovu muziku najviše slušam i baš su mi nekako cool.

Iris trenutno živi u Švedskoj i aktivno snima novu muziku na bosanskom jeziku, ali i na engleskom tako da će uskoro izaći nove pjesme i spotovi na platformi Spotify i Youtube.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bila u “idolu”

Rados je svojevremeno bila dio jednog muzičkog rijalitija u Švedskoj koji se zove “Idol” i tu je stekla veliku popularnost u toj zemlji.

-Nakon toga su mi se otvorile nove mogućnosti u muzici. Smatram da svi koji imaju tu mogućnost da se prijave na takva takmičenja jer ne mogu ništa izgubiti. Trebaju probati, ništa ne gube a dosta toga mogu da dobiju što se tiče uspjeha u muzici – iskreno će Iris.

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DINO ŠUKALO O NAGRADAMA I MUZICI: Online svirke su neprijatelji muzike

ZVEZDE GRANDA Pjesma spaja i stvara ljubav. Muharem u Beogradu zapjevao o Sarajevu