in

SA IGMANA POGLEDAT JE LIJEPO: Upućen prijedlog da se iznad Sarajeva izgradi stakleni vidikovac

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/05/cms-image-000042675_970xr.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/05/cms-image-000042675_970xr.jpg”,”caption”:”Foto:Ilustracija”,”bg”:”696b6f”}]

U Općinskom vijeću Ilidža pokrenuta je inicijativa da na području te općine bude izgrađen stakleni vidikovac, sve popularnija atrakcija. Predloženo je da bude izgrađen na Igmanu, odnosno lokaciji ratnog puta na toj planini, s pogledom na Sarajevo.

Ovu ideju predložio je Edis Vreto, vijećnik stranke Narod i pravda, koji je uputio inicijativu da se Služba za razvoj, komunalne poslove i puteve zaduži za pravljenje analize i plana izgradnje staklenog vidikovca na Igmanskoj cesti. 

U obrazloženju je naveo kako smatra da, shodno asfaltiranju i rekonstrukciji poznatog ratnog puta, Općina na tom području treba izgraditi stakleni vidikovac.

Danas je održana 3. Redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža. Jedna od inicijativa koju sam pokrenuo je pravljenje plana gradnje staklenog vidikovca na Igmanskoj cesti, poznatijoj kao “Ratni put”.

Posted by Edis Vreto on Četvrtak, 29. April 2021.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Izgradnjom vidikovca Ilidža bi postala jedna od rijetkih općina koja posjeduje takvo nešto. Ponudili bi novi turistički sadržaj i našim građanima omogućili prelijep pogled na Općinu ilidža i Grad Sarajevo”, naveo je Vreto.

Stakleni vidikovac, nedavno je otvoren u Mostaru i već je postao još jedna od atrakcija grada na Neretvi.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tijana bošković donirala 10.000 km udruženju “Vedar osmijeh”

STARLETA OTKAČILA VJERENIKA ZBOG BIZNISMENA? Tamara Đurić uhvaćena sa poznatim muškarcem