in

Sarajevo ubjedljivo protiv Željezničara i vratilo se na lidersku poziciju

Slatka-Tajna.Eu

SARAJEVO – Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 28. kolu Premijer lige BiH ekipu Željezničara rezultatom 3:1 pa su se tako ponovo vratili na lidersku poziciju pet kola prije kraja prvenstva.

Prvu veliku priliku na utakmici propustio je Fanimo kada je pravovremeno intervenisao Ikić. Uzvratio je i Željezničar u 21. minuti nakon što se Milićević okliznuo. Štilić se sjurio ka golu Kovačevića, ali je odlično intervenisao Đokanović.

Igralo se potom uglavnom na sredini terena, a onda je u završnici prvog poluvremena Sarajevo došlo do velike prednosti. Prvo je pogodio Fanimo koji se oslobodio dva čuvara i lako matirao Erića nakon proigravanja Mešanovića.

A onda je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Mešanović udvostručio prednost. Blažević je katastrofalno pogriješio i poklonio loptu domaćim igračima pa se nakon asistencije Pejovića u strijelce upisao Mešanović. Na odmor se otišlo s 2:0 prednosti za Bordo tim.

U nastavku meča Željezničar je imao blagu terensku inicijativu, a u 53. minuti dosuđen im je penal nakon što je Oremuš oborio Mujezinovića u šesnaestercu. Ipak, Kovačević je odlično odbranio očajni udarac Štilića s bijele tačke.

Odmah je uslijedila kazna na drugoj strani. Fantastični Fanimo je silovito šutirao iz slobodnog udarca i uvećao prednost Sarajeva na 3:0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ekipa Vinka Marinovića je prepustila inicijativu Plavima koji u 73. minuti dolaze do počasnog gola. Štilić je sjajno petom uposlio Juričića koji zakucava loptu za 3:1.

Do kraja meča Plavi su pokušavali da smanje prednost, ali je odbrana Sarajeva uspješno izlazila na kraj s jalovim napadima tima s Grbavice pa je ostalo konačnih 3:1.

Sarajevo je današnjom pobjedom prestiglo Borac i ponovo zasjelo na lidersku poziciju s dva boda više od banjalučkog tima. S druge strane, Željezničar je na sedmoj poziciji. Bordo tim u narednom kolu gostuje Tuzla Cityju, dok će Plavi ugostiti Široki Brijeg.

(Klix.ba)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

"Ružno pače" postalo veliki patak i zvijezda društvenih mreža

Umrla glumica Olympia Dukakis – N1